Boško Obradović: FK Borac su upropastili političari na vlasti u poslednjih sedam godina

Jedan od najstarijih i najvećih sportskih brendova grada Čačka, FK Borac, doveden je do prosjačkog štapa, ubijen lošim poslovanjem i dugovima, likvidiran kao klub i izbačen iz lige u još niži rang takmičenja gde će se takmičiti pod novim imenom.

Pored svih onih koji su se nalazili na čelu kluba u proteklom periodu, najveću odgovornost snose političari na vlasti koji su sve vreme sedeli u Upravnom odboru FK Borac. Gde su sada i zašto ćute Aleksandar Maksimović, Radenko Luković, Marko Parezanović, Vladan Milić, Milan Bojović, Milun Todorović, Ostoja Mijailović i drugi koji su se slikali na raznim skupštinama kluba i učestvovali u radu raznih upravnih odbora FK Borac uprkos zabrani vrha SNS da političari budu u upravnim odborima sportskih klubova?


Da li su bilo koje poslovne aktivnosti FK Borac, a posebno finansijski planovi i izveštaji, mogli biti realizovani bez znanja i saglasnosti UO i političara u njemu? Ko će sada kada je FK Borac likvidiran vratiti dugove, a pre svega plate zaposlenima i fudbalerima? Kako će FK Borac ostvariti svoj deo od daljih transfera svojih najuspešnijih igrača? Da li će slična sudbina sačekati i KK Borac ako se nastavi sa tajanstvenim finansijskim aranžmanima u čačanskom sportu?


Sada je svima jasno zašto godinama unazad i bivša i sadašnja vlast u našem gradu u kojoj je SNS konstanta već sedam godina odbija predlog odborničke grupe Dveri u skupštini grada Čačka da se obrazuje skupštinski anketni odbor koji bi preispitao finansijsko i svako drugo poslovanje FK Borac, za koje su redovno izdvajana sredstva građana Čačka iz budžeta grada? Ko će sada da odgovara kako su utrošene te narodne pare kada je klub propao i nestao? Šta će biti sa drugim sportskim klubovima u Čačku, ako isti ljudi sede u vrhu lokalne vlasti već sedam godina i na ovaj način rukovode čačanskim sportom? Da li je jedino rešenje skupštinski anketni odbor za preispitivanje kompletne podele sredstava iz budžeta svim sportskim klubovima u gradu i analiza kako su ta sredstva utrošena?GrO Dveri Čačak