Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović u Leskovcu govorio o bojkotu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao danas u Leskovcu da će sve članice Saveza za Srbiju do 15. septembra da se izjasne na svojim stranačkim organima o bojkotu predstojećih izbora na svim nivoima u Srbiji.

Obradović je rekao da je cilj stranaka koje čine Savez za Srbiju da se stvore normalni uslovi za odvijanje izbora najmanje šest meseci, pre njihovog raspisivanja, da se oslobode mediji ali da, kako je rekao „pošto je očigledno da SNS nema nameru to da uradi“ , bojkot iznuđeno rešenje.


On je rekao i da odnos vlasti prema tome pokazuje imenovanje ministra policije Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe za saradnju sa OEBS-om oko izbornog procesa.


Obradović je pitao da li je normalno da policija kontroliše izborni proces i dodao da se u toj grupu nalazi još ljudi iz MUP-a Srbije.


On je rekao i da sa predstavnicima još nekoliko stranaka iz Saveza za Srbiju ide u Medveđu da bi sa građanima razgovarali o bojkotu lokalnih izbora koji se tamo održavaju u nedelju, 8. septembra.


U Medveđi su već danima kriminalno-batinaške grupe koje prete ljudima da mora da glasaju za listu na kojoj su SNS i SPS. Tamo je situacija mnogo gora nego što je bila u Lučanima, rekao je Obradović.


On je govorio o razlozima zbog kojih se ova stranka odlučila da bojkotuje republičke i lokalne izbore koji bi trebali da budu održani u proleće 2020. godine.


„U proteklih devet meseci od strane opozicije je sve urađeno da se poprave izborni uslovi koji nam slede. Mi smo još u decembru doneli zajedničke zahteve za fer i poštene izborne uslove, a nakon toga su počeli i protesti koji su se održavali u više od sto gradova širom Srbije i koji u Beogradu i dalje traju. Za sve ovo vreme mi nismo dobili ni jedan odgovor od strane vlasti, a kamoli da su prihvatili da se u Srbiji konačno oslobode mediji za drugačije mišljenje, za debatu vlasti i opozicije, uopšte za glas opozicije, kako bi ti izbori mogli da budu fer i pošteni. Zbog svega toga Srpski pokret Dveri anketiranjem svih naših gradskih i opštinskih organizacija dobile podršku od 90% za ideju bojkota, a onda je ta odluka jednoglasno i doneta na predsedništvu stranke.“


Obradović je prokomentarisao imenovanje Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe vlade koja treba da se bavi unapređenjem izbornih uslova, rekavši da se radi o foliranju i nastavku laži od strane režima.


„Ovo je pre svega peta funkcija lažnog doktora Nebojše Stefanovića, jer je on u ovom trenutku potpredsednik vlade, ministar unutrašnjih poslova, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i šef Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti u Srbiji. Usput je i predsednik Gradskog odbora SNS-a u Beogradu. Njegova prva izjava po izboru na tu funkciju je da njega ne interesuju zahtevi opozicije!? I to kaže čovek koji je uhvaćen u krivičnom delu falsifikovanja javne isprave, jer njegova fakultetska diploma ne postoji. Fakultet koji se u njegovoj biografiji vodi da je završio „Megatrend internešenal“ u Londonu ne postoji i nikada nije postojao. Dakle, neko ko treba da se bavi regularnošću izbora je čovek koji je kupio diplomu doktora nauka! Skandalozno je i što je u toj grupi njegov zamenik Dejan Đurđević, koji je bio šef Republičke izborne komisije na parlamentarnim izborima 2016. godine, kada se desila izborna krađa za koju je on direktno odgovoran. A najveći paradoks je što će ta radna grupa podnositi izveštaj na svakih šest meseci, što znači da će prvi izveštaj biti po okončanju izbora sledeće godine. Jasno je da je u pitanju fingiranje i zamajavanje, te želja ove vlasti da sve ostane isto kada su u pitanju izbori i medijski mrak u Srbiji.“

 


Izvor: JugPres


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: