Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Vlast jedino razume građansku neposlušnost

Predsednik Dveri Boško Obradović obratio se građanima Vrbasa na protestu 1 od 5 miliona u tom gradu. Vrbas je još jedan u nizu gradova u kojem je govorio predsednik Dveri, a takođe i drugi naši funkcioneri odazivaju se pozivima građana širom Srbije.

Obradović je istakao da se opozicija ujedinila i krenula jednim putem van-institucionalnih metoda borbe od koga ne možemo i ne smemo odustati.
„Sve što smo pokušavali kroz institucije sistema, pokazalo se bezuspešno. Nemoguće je bilo šta danas u Srbiji uraditi kroz Ustavni sud Srbije, kroz Narodnu skupštinu Republike Srbije, kroz policiju, tužilaštvo ili sudove, na velikim medijima ili na izborima, sve je pod kontrolom jednog čoveka i uzurpirano od strane jedne vladajuće partije.
Jedini način da zaustavimo ovu propast, jedini način da zaustavimo ovo poniženje, ovo vređanje naše inteligencije, ovo gaženje elementarnih vrednosti ovoga naroda jeste da izađemo na ulice i da pokažemo da se mi njih ne plašimo,“ rekao je on.
Obradović smatra da, jedino što ova vlast razume, jedino zbog čega su morali da pristanu na određene stvari jeste ulica, jesu protesti, jesu demonstracije, jeste građanska neposlušnost, jesu blokade i svi drugi mirni nenasilni oblici otpora protiv ove vlasti.
On je dodao da ne vidi da je smisao da napustimo ovu zemlju, da ona postane parking za migrante, da subvencionišemo strance, a na naše domaće poljoprivrednike.


„Ja ne vidim ni da je smisao u smanjenju plata i penzija ili svakom drugom povećanju poreza, taksi, akciza, poreza na imovinu, cene goriva i svega onoga što nam se desilo za ovih 7 godina propasti! Jedini smisao jeste da vratimo državu u svoje ruke, da se ponovo mi pitamo i odlučujemo u ovoj državi, da u svakoj pa i najmanjoj opštini vi odlučujete na šta će se upotrebiti vaše pare kojim ste platili porez na imovinu!


Došlo je vreme, dakle, da se više pitaju građani a manje ovi političari na vlasti koji se vrte od 1945. do danas i ne pada im na pamet da siđu sa političke scene“, zaključio je Obradović i dodao da moramo isterati pravdu do kraja.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: