Градска организација Српског покрета Двери отворила је у Нишу своју нову канцеларију у Подземном пролазу. Отварању нове канцеларије присуствовао је председник покрета Двери Бошко Обрадовић, који је истакао да је нишки одбор једна од њихових најактивнијих локалних организација у Србији.

        Како је казао Двери су у Нишу, на челу са потпредседницом покрета проф. др Тамаром Миленковић Керковић, у последњих неколико месеци покренуле низ врло важних акција у области економске, социјалне, породичне и еколошке политике и додао да је то правац на коме ће наставити да раде.

„Отварање нове канцеларије је просто један замајац у том раду. Недостајало је место на коме можемо да се окупљамо, на које могу да дођу грађани. Ово је један велики искорак за нишке Двери, које ја видим као једну од најактивнијих и најјачих политичких опозиционих организација у Нишу, који је један слободарски град и верујем да ће прве политичке промене у Србији бити у Нишу“, рекао је Обрадовић за Цитy Смарт радио.

Он је додао да је током шетње улицама Ниша имао прилику да види колико људи подржавају промену система, што је и њихова централна порука.

„Овде више није довољна само смена власти, то смо имали, али нисмо имали суштинску промену политичког система“, нагласио је Обрадовић.

Председник Двери је казао да је смена политичких генерација кључна промена која је потребна.

„Људима је доста потрошених лидера, истих фаца, празних обећања којих смо се наслушали. Они су једноставно рекли све што су имали и урадили све што су могли. Наравно то носи нову политику, која по нашем мишљењу носи и политичку одговорност и лустрацију оних који су се огрешили о закон у претходном периоду“, рекао је Обрадовић.

Централна порука промене система, поручује Бошко Обрадовић, је увођење реда, завођење правде и одговорност оних који су, како наводи, народ опљачкали и упропастили у неком претходном периоду.

Нова власт, додаје, требало би да постави ствари на здравим темељима, а то су породица, домаћа привреда и домаћа пољопривреда и традиционални систем вредности.

„Двери су препознале породичну политику као политику будућности, која је најважнија за 21. век и на том темељу би требало да почива нова власт“, истакао је Обрадовић.

Тим поводом најавио је за Светски дан породице, 15. мај, протест испред Народне скупштине у Београду.

„То ће бити подршка породичних вредности и заштите домаћег економског интереса, односно подршка домаћим привредницима и пољопривредницима који имају велики проблем у пандемији. Док наша власт подржава стране компаније, домаћи привредници пропадају“, закључио је Обрадовић.

 

*Извор: Ситисмартмедија