Српски Покрет Двери - Лого
Search
Čačak: Kršenje Poslovnika i isključenje odbornice Dveri

Završetak poslednje sednice Skupštine grada Čačka obeležen je drastičnim kršenjem Poslovnika od strane predsednika Skupštine, a sve to pred kamerama, drsko i bezobzirno.

Milica Prokić, zamenik šefa odborničke grupe Dveri, ekspresno je, jednu za drugom, zaradila tri opomene i isključena je sa sednice. Razlog za to je sumnja koju je izrazila da u trenucima glasanja u skupštinskoj sali nije bilo dovoljno odbornika za kvorum i da vlast ponovo donosi odluke bez potrebne većine, što je protivzakonito.


Milica Prokić, kao i drugi odbornici opozicije, čak nije dobila reč ni da ukaže na kršenje Poslovnika, što je osnovno zajamčeno pravo svakog odbornika. Za sve to vreme čula se vika i galama iz redova odbornika SNS na čelu sa šefom odborničke grupe Aleksandrom Maksimovićem, koji nisu mogli da sakriju bes usled otkrivanja prevare u kojoj učestvuju.Odbornici Dveri Čačak (foto: GZS)

Građani su tokom ova tri skupštinska dana imali priliku da iznova vide razotkriveni SNS i njegovo vršenje vlasti u formi donošenja odluka bez potrebne većine. To je vladajuća koalicija znala i nije smela da dozvoli javnosti da vidi stanje stvari. Već dve godine ova vlast donosi odluke ili bez kvoruma ili prostom većinom od 38 prisutnih od ukupnog broja od 75 odbornika, što jasno svedoči da su izgubili podršku kako u Skupštini grada Čačka tako i u gradu u celini i da svoju vlast sada nastavljaju nasiljem i hapšenjima, kao u slučaju građana koji su protestovali protiv previsoke cene goriva.


Inače, poslednja sednica prošla je u senci hapšenja i obećanja predsednika skupštine da će u toku dana dostaviti izveštaj Policijske uprave Čačak u vezu sa uhapšenim sugrađanima, koji na kraju – naravno – nije dostavljen niti stavljen na dnevni red skupštinskog zasedanja. I to je ta prava slika vlasti: prazna obećanja i gole laži već šest godina koliko je SNS na vlasti u Čačku.


 

Gradska organizacija Dveri u Čačku


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: