Српски Покрет Двери - Лого
Search
Čačak: Mala Maja u pratnji velikog vezira u Donjoj Trepči

Mediji su javili da su OŠ „22 decembar“ u Donjoj Trepči posetili predsednica Skupštine Maja Gojković i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Ta vest ne bi izazvala posebnu pažnju da nije pre samo nekoliko dana ministar prosvetni nekim čačanskim školama već poslao ferman i uz pomoć lokalnih „obrazovanih“ bostandžija, limara i tapetara smenjivao direktore po školama.


Školski odbori i kolektivi bili su „oslobođeni“ tih obaveza. Najmanje što se moglo očekivati od prvog čoveka prosvete je da poseti škole sa novopostavljenim SNS-ovim direktorskim kadrom i da u razgovoru sa kolektivima izloži opravdanost ovih postavljenja.


Ipak, veliki ministar se ohrabrio da dođe, ali ne u Čačak, gde je bilo sasvim prirodno, već tu nadomak grada, u Donju Trepču. Tamo se oseća bolje, verovatno iz svoje vizure i bezbednije, jer tamo neće biti „nezgodnih pitanja“. Uz to ima i veliku podršku Male Maje (ona je u Donjoj Trepči svoja na svom). E, tek sa tog odstojanja on hrabro poručuje: „Tek ću da smenjujem! Štrajkovaće se još više kada budu čuli koliko ćemo tražiti smena“.


Gospodine ministre, znate Vi to, ali da Vas podsetimo: Gde vlada pravo jačega i zakon sile – nema budućnosti! Znamo mi da na ovom Vučićevom brodu sve škripi , od jarbola do kormila, ali zaboga ministre, kada ste već u Donjoj Trepči – na pragu, što ne dođoste i u našu kuću (mi smo pravi srpski domaćini), u naš grad da kao ljudi progovorimo i iz prve ruke čujete prosvetarske namere i brige.


Naša uspešna i ugledna Gimnazija ove godine slavi vredan jubilej. Naši maturanti su uspešno položili prijemne ispite na fakultetima, a osnovci učestvovali na republičkim takmičenjima. Zar ni to nije razlog da dođete da vam se pohvalimo?! To je valjda zajednički uspeh!


Na kraju – pozdrav, kao što je red, jer su nas tako učili naši divni učitelji uz poruku:


„Blago mestu oklen ide, a teško onom u koje ide“ 


 


Savet da društvene delatnosti Gradske organizacije Dveri u Čačku


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: