Čačak: Novi poslovnik SNS-u omogućio da za sat vremena uzmu 164.000 dinara

Osnova svakog uspešnog društva je, pre svega, vladavina prava i sloboda govora. U državi u kojoj vlast to suzbija, javni resursi uglavnom se koriste za širenje mržnje, zamagljivanje istine i skrivanje sopstvene nesposobnosti da se bilo šta ozbiljno uradi, konstantno optužujući nekog drugog za sve greške i propuste koju vlast sama napravi.

Tako i najnovija saopštenja koja dolaze iz tabora šačice ljudi sakrivenih iza imena Aleksandra Vučića, a koji sebi daju za pravo da uzurpiraju medijski prostor grada, nije ništa drugo nego neuspeli pokušaj zataškavanja nemoći i ponovnog fijaska doživljenog na prethodnoj sednici Skupštine grada Čačka.

Iznoseći polufabrikate, verovatno zaneseni pravljenjem industrijske zone za ko zna koga i ko zna šta, plasirajući ih kao informacije putem medija, ta gore navedena šačica ljudi, bez trunke stida i srama, pokušava da narodu objasni neobjašnjivo.

Kako je šef odborničke grupe Dveri – Za spas Čačka – Boško Obradović, podigao jednu dnevnicu na koju nije imao pravo!? Jedino što je tačno u njihovom saopštenju je činjenica da je šef naše odborničke grupe, došao u salu kako bi zaštitio odbornicu koju je prethodno predsednik skupštine Igor Trifunović neopravdano isključio, jer mu se po ko zna koji put nije svidelo to što ona želi da iznese u javnost. Ali tema nije ko je šta rekao na sednici, već manipulatorsko saopštenje samozvanog odbora SNS.

Postavlja se pitanje šta bi rekli da šef odborničke grupe nije došao u salu da zaštiti svoju odbornicu? Verovatno bi i tada izašlo saopštenje u kojem bi bilo rečeno kako je odbornička grupa u raspadu ili nešto slično, što je takođe manje važno.

Ono što je bitno je činjenica, da se kroz saopštenje samozvanog odbora SNS ukazuje na uzimanje novca građana Čačka u iznosu jedne dnevnice od 4.000 dinara. Da bi svima bilo jasno o čemu se radi, moramo predočiti činjenicu da predsedavajući, koji je privatizovao skupštinu grada kroz nelegalni poslovnik, ne dozvoljava nikome da se obrati skupštini, ukoliko nije predao prijavni listić.

Da li je trebalo da se šef naše odborničke grupe ne prijavi, da mu predsedavajući ne dozvoli da se obrati ili da mu izrekne kaznu što neprijavljen izlazi na govornicu, to neka objasne oni koji su smislili takav poslovnik. Koliko im je do vladavine prava govori i činjenica da su nakon incidenta pokušali da nastave sednicu kršeći ponovo ono što su novim poslovnikom predvideli, ali im to nije prošlo.

Tako je to kada se zakoni donose preko kolena, nelegalno i po hitnom postupku. Vrhunac bezobrazluka je činjenica da je neko iz odborničke grupe Dveri – Za spas Čačka – Boško Obradović, oštetio građane Čačka.

Da bi građani videli ko su prave štetočine, podsetićemo ih na činjenicu da su na kraju prethodnog zasedanja Skupštine, za samo sat vremena, koliko je trajalo glasanje kome su prisustvovali samo predstavnici vladajuće većine, isti oni koji nas optužuju za uzimanje 4.000 dinara, uzeli po osnovu dnevnica 41 put po istih 4 000 dinara na ime svakog odbornika u sali, potrošili silan novac na ime direktnog prenosa tog glasanja, što čini cifru od oko 200 000 dinara, pa se postavlja opravdano pitanje po kom to osnovu oni optužuju bilo koga i ko je u stvari prava štetočina u ovom gradu?


Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku