Čačanska Savamala

Taman kada smo mislili da smo sve videli i da znamo koliko su nesposobni i nestručni ljudi koji upravljaju našim gradom, oni uvek nađu način da nas iznenade i potvrde naše ocene o njihovom radu. Tragično je kada njihov javašluk i nesposobnost ostavljaju posledice.

U želji da što pre završe radove i impresioniraju nalogodavce, radnici JP Gradsko zelenilo pristupili su, bez obaveštenja ili poštovanja roka, rušenju kuće na trasi buduće ulice 10. Njihov rukovodilac Đorđe Šelović nije našao za shodno da vodi računa o bezbednosti i pre rušenja obezbedi objekat, pa je u kući tokom rušenja delimično zatrpan Stefan Stojadinović.


Prema rečima samog vlasnika kuće, postojao je korektan dogovor i nije bilo nikakvog razloga za žurbu u rušenju. Po tom dogovoru, do 16. jula stanari su bili dužni da napuste kuću.  Šta je uzrokovalo ovakvu hitnju i žurbu u rušenju, pa je kuća morala da bude srušena navrat-nanos, sve sa stanarima unutra? Ko je urgirao i pritiskao Đorđa Šelovića da što pre završi rušenje? Čiji su interesi u pitanju, kome je toliko stalo da se kuća što pre sruši, kome je rušenje važnije od ljudskog života?


Bespravno rušenje u beogradskoj Savamali je za posledicu imalo smrt čoveka, čuvara vezanog da ne bi ometao rušitelje. Ovde su pukim slučajem izbegnute najteže posledice, ali rušitelji su isti kompletni idioti. Napredni režim u Srbiji se i zasniva na takvim idiotima u bagerima i idiotima koji im naređuju, slepim i gluvim za narod i njegove potrebe. Zaista, kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.


 

Gradska organizacija Dveri u Čačku