Српски Покрет Двери - Лого
Search
Čitam ali ne objavljujem, kršim zakon ali ko mi šta može!

Reči su jednog od vlasnika medijskog glasila u Subotici na naše insistiranje na odgovoru zašto se ne objavljuju saopštenja Srpskog pokreta Dveri u Subotici. To je slika i prilika Subotice, svi mediji udruženi u zajednički poduhvat da služe samo kao stranačko glasilo SNS-a i SVM-a.

Nedavna poseta ministara za rad, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića Subotici pokazuje rešenost vlasti da traga za socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i da pokazivanjem empatije prema toj kategoriji, brigu, treba da se svi osetimo zadovoljni kako vlast brine i o onima kojima su sredstava i pomoć najpotrebnija. Tom prilikom je posetio Udruženje za slepe i slabovide osobe grada Subotice.


Smatramo da je to jedan lep gest koji bi u normalnoj situaciji bio vredan pažnje i imao podršku svih onih kojima je važan odnos prema osobama sa invaliditetom, koje su na marginama društva i koje zaslužuju mnogo bolji tretman od onog koji je sada . Obećanja su data i sve je prilikom te posete ličilo na dobro osmišljen medijski nastup i promociju SNS-a u nekoj njima izmišljenoj kampanji za neke tamo nastupajuće izbore za koje će se posle dužeg prenemaganja odlučiti ili odustati predsednik Aleksandar Vučić.


Posle toga na prijemu u gradskoj kući gradonačelnik Bogdan Laban je naglasio da će grad Subotica za socijalne kategorije stanovništva izdvojiti u 2019. godini planiranih 5% više sredstava nego u 2018 godini. Sve to kako bi se popravio položaj jednog dela građana Subotice. Ono što tom prilikom nije napomenuo da su njima ti građani potrebni kao i u ovom slučaju Udruženje slepih i slabovidih da se navodno baveći socijalnim temama skreće pažnja sa gorućih tema grada Subotice a to je nenormalna korupcija i kriminal vlasti.


Gradonačelnik nije rekao da je za lokalne medije odnosno sufinansiranje javnog informisanja od strane grada Subotice u 2019. godini određeno povećanje od 50% to jest 10 puta veće povećanje od povećanja za socijalna davanja od 5 %, umesto 26 miliona dinara u 2018. biće 39 miliona dinara u 2019. godini.


Nije im važno da li ljudi imaju šta da jedu već samo da građani ne znaju i ne čuju za njihov kriminal i korupciju.


Postavljamo pitanje gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu: Da li je za grad Suboticu prioritet rešavanja problema gladi naših sugrađana ili da subotički mediji koji prikrivaju istinu dobiju 50% više sredstava?

 


Izvor: Grad Subotica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: