Сви ми, чланови и симпатизери СП Двери, судски гоњени и кажњени новчано или опоменама због прошлогодишњег изласка на улице у време полицијског часа и протеста против неуставно уведеног ванредног стања и неразумног затварања становништва, желимо да дамо пуну подршку нашем саборцу Ивану Видојевићу, који је једини осуђен на казну затвора и у знак солидарности са њим предлажемо да сви заједно идемо у затвор.

       Његова „кривица” је иста колика и наша. А, наша заједничка „кривица” је у томе што смо изашли на улицу у знак протеста и у име већинске Србије подигли глас против самовоље једног човека и потпуно неуставно уведеног ванредног стања на шта су, поред Двери, указивале и бројне друге организације и јавне личности, а пре свега Адвокатска комора Србије и друга струковна удружења. Раније смо оценили да је ово за нас још један вид политичког притиска на СП Двери који систематски спроводи СНС узурпирајући све институције друштва па и само правосуђе. Такође, желимо да власти поставимо и следећа питања:

Да ли су процесуирани и сви они активисти или плаћеници СНС-а који су у то време, такође, били на улицама и из аутомобила шпијунирали и дојављивали шта то активисти Двери раде?

Да ли су процесуирани и ваши хулигани који су на крововима зграда, у време ванредног стања, организовали свима добро познате бакљаде?

Да ли су процесуирани сви одговорни за преплаћене радове које локална власта спроводи по граду и то углавном без икаквих дозвола, за намештене тендере, за „теткине зидове”, за сечу стабала, за загађење Мораве, за „пробијање” улица без уредних дозвола, на силу, уз велике ризике и повређивања наших суграђана, за урбанистички хаос, за увођење предузећа у непотребне стечаје, за Савамале, Крушике, Јовањице…?

Да ли су чланови СНС-а и државни функционери на челу са Александром Вучићем, прошле године, кажњени због кршења мера заштите прослављајући изборну победу на лажним изборима у дупке пуним страначким просторијама, без маски, дистанце и свих других противепидемијских мера?

Да ли је ико кажњен што је прошле године, и поред важећих епидемилошких мера и упозорења медицинске струке, одржан фудбалски дерби пред препуним стадином, чиме је огроман број људи био изложен великој опасности од актуелне заразе корона вирусом, а власт се при том хвалила да смо први у Европи тако нешто организивали?

Знамо да тренутна српска власт предвођена Српском напредном странком и Александром Вучићем посматра Устав Републике Србије као мртво слово на папиру. Исто тако, знамо да је овој власти једнакост грађана пред законом потпуно страна. Зато је Србија земља укинуте демократије, ускраћених људских слобода, заробљених институција, где правда не важи за све и дели се само на кашичицу. Овом приликом као покрет уставобранитеља поручујемо да ми то ни као грађани, а ни као активни учесници политичке борбе нисмо дужни, нити желимо да трпимо.

 

 

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак