Српски Покрет Двери - Лого
Search
Da li je i koliko precenjen Akva park koji je počeo da se gradi na Paliću?

Srpski pokret Dveri i ovom prilikom a povodom započete gradnje akva parka i velnes centra na Paliću po ko zna koji put ukazuje na mogućnost koruptivnih radnji koje su u sprezi sa lokalnom vlašću i vrhom vodeće stranke SNS-a na republičkom nivou.

Ako su već krenuli u projekat treba da znaju da sredstvima građana moraju da rukovode kao dobar domaćin. Da se ponašaju suprotno dokaz je i to što su prilikom pravljenja Javne nabavke stavili dodatne uslove tako da retko koja firma u Vojvodini može da ih ispuni. Na taj način su favorizovali pojedine firme i pojavio se samo jedan konzorcijum ponuđača.


Na ovom tenderu se pored građevinske firme iz Novog Sada Gemmax d.o.o pojavljuje i firma iz Podgorice Saniteko d.o.o. koja se bavi uvozom i prodajom bazenske tehnike , kao uostalom i stotine drugih preduzeća u Republici Srbiji. Treba takođe naglasiti da i u samoj Subotici imamo ljude stručne za bazene, hidroizolacije i nadzor nad ovakvim objektima.


Kako građani Subotice da znaju da pare koje su date za ovaj posao nisu date u prevelikom iznosu, a reč je o 120 miliona dinara koliko je izdvojeno za prvu fazu, odnosno da nije precenjena vrednost tog posla. Kako to da znamo ako nema drugih ponuda i drugih cena kako bismo ih mogli upoređivati?


Jedini način je da Javne nabavke ne uslovljavaju firme da imaju astronomske promete preko žiro računa, neviđeno veliku mehanizaciju, broj radnika koji je jednak jednom naselju i slične nebuloze koje znaju da se pojavljuju u dodatnim uslovima na tenderima. Tada bi se pojavio veći broj ponuda i odlučivala bi najniža ponuđena cena i najbolji kvalitet rada a istovremeno bi se time onemogućilo favorizovanje bilo kog preduzeća.


Na tako raspisanoj Javnoj nabavci odlučivali bi kvalitet i povoljnija cena, a ne ko je koliko procenata dao nekom političaru .


U proteklom periodu Srpski pokret Dveri u Subotici je kroz razna saopštenja i aktivnosti ukazivao na pogubnu politiku lokalne vlasti. Ukazivali smo na nepoštovanje zakona, nepoštovanje jednakosti koja je zagarantovana Ustavom Republike Srbije. Otkrivali i upućivali jasne signale tužilaštvu da nešto učini po pitanju korupcije, nameštanja javnih nabavki, zloupotrebe službenog položaja i javnih funkcija.


Sve to je na žalost ostalo samo upozorenje jer lokalno tužilaštvo svojim nepostupanjem je jasno stavilo do znanja da su pod kontrolom vlasti.


Na kraju, koristimo priliku da pozovemo sve članove i simapatizere Dveri da dođu u naše novootvorene prostorije koje se nalaze na Otvorenom univerzitetu, 3.sprat, kancelarija br.19. Radno vreme je sredom i petkom 18-20 časova.


Dođite da se zajedno borimo za naš posustali grad i da zajedno budemo svetionik slobode koja će uskoro doći u Suboticu.


 


GrO Dveri Subotica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: