Da li je „prijepoljski kancer“ metastazirao?

U medije je dospela vest da je Građevinska inspekcija opštinske uprave Prijepolje, Zdravstvenom centru Užice uputila rešenje u kome se naređuje investitoru da obustavi dalje radove na izgradnji bolničkog lifta i ukloni (poruši) do sada izgrađeno.

Pre tri godine kada je skupljena koalicija „s koca i konopca“, kao bi se formirala lokalna vlast u opštini Prijepolje čak ni najveći pesimisti nisu mogli da pomisle dokle je ova družina spremna da ide.  Za ove tri godine, nisu se libili da „udare“ na sportiste, studente, učenike, privrednike, decu lošeg materijalnog i socijalnog stanja ali ovo poslednje što su priredili našim bolesnim sugrađanima zaista predstavlja kap koja je prelila čašu. Da potrebe obolelih podrede svojim ličnim frustracijama i razmiricama sa drugima, to mogu samo osobe kojima baš ništa nije sveto. Ne zadirući u njegovu partijsku pripadnost i unutarstranačke odnose u lokalnom SNS-u,  verujemo da je dr Drobnjak zaista imao iskrenu nameru da izgradnjom lifta pomogne pre svega svojim pacijentima ali i zaposlenima u Opštoj bolnici u Prijepolju. Dok se motivi porodice Varaklić i ne dovode u pitanje jer su svoju humanost na delu pokazali nebrojeno puta do sada.


Možda bi dr Drobnjak, na optu radost svih građana Prijepolja, ovaj projekat realizovao bez smetnji  da mu se na putu nije isprečio jedan drugi „doktor“ iz redova prijepoljskih naprednjaka, koji uništi sve čega se dotakne, DrAgoljub Zindović. Prethodne tri godine koje je proveo na čelu naše opštine obeležile su mnogobrojne afere, setimo se samo nekih: sendvič – astal, nestala škoda, novogodišnja rasveta, radovi na zgradi opštine, radovi na putnom pravcu za Seljašnicu, paketići za decu, most u Šarampovu i tako bi mogli do sutra…


Ali ova poslednja sa liftom uzdigla ga je u sam vrh naprednjačkih kabadahija, rame uz rame sa Belićem, Labanom, Božićem i Jeličićem – Jutkom. Koliko su ovi „lokalni šerifi“ , kako ih naziva njihov šef stranke, zajazila govori i činjenica da pojedini visoki funkcioneri SNS-a, koliko god bili vešti molerskom zanatu, nisu u stanju da prekreče mrlje koje za njima ostaju i „zamažu“ oči narodu kako bi njihova nebrojena nepočinstva prošla neopažena. A i sam veliki vođa najavio je „pedalu“ i “metlu“ za svoje kako kaže „bahate foteljaše“. No bojimo se da će biti po onoj narodnoj „vrana, vrani oči ne vadi“.


Da li se to prijepoljski vlastodršci na čelu sa Zindovićem, vode geslom Mirka Topalovića iz kultnog filma „Maratonci trče počasni krug“ i šta god da se radi i gradi u opštini hoće unapred da znaju „Koji je moj (njihov) deo“ jerbo „ako nema za nas nema ni za tebe sirotinjo rajo!“


A vi poštovani sugrađani prisetite se kako ste do sada (možda i ubuduće), uz uzane bolničke stepenice, na nosilima iznosili svoje obolele i razmislite da li je ipak lakše i bezbolnije za sve nas da na sledećim izborima DrAgoljuba i njegov „ekspertski tim“ iznesemo na smetlište političke istorije.


 

OO Dveri Prijepolje