Dan porodice u Svilajncu

U nameri da se ukaže na probleme porodice koji su sve prisutniji u svetu, a posebno kod nas opštinski odbor Srpskog pokreta Dveri Svilajnac je u subotu 25. maja obeležio svetski Dan porodice.

Postavljanjem štanda u centru Svilajnca, kod spomenika Vojvodi Stevana Sinđelića, aktivisti Dveri su delili porodični program Dveri i balone najmlađim mališanima.


Dušan Lazarević predsednik Opštinske organizacije Svilajnac i član Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri je izjavio da se „takva akcija izvodi poslednjih 10 godina, a u Svilajncu po drugi put, ali je ove zbog loših vremenskih prilika prošle nedelje sprovedena tek sad. Okupili smo se da obeležimo „Nedelju porodice“ i da podsetimo vlasti da smo još 2017. podneli „deklaraciju o porodici“, ali da ona još nije dočekala skupštinsko zasedanje. Tu smo da bismo pokazali da su deca naša „parada ponosa“ i vrednost za koju treba da se borimo. Da ukažemo na zakone koji idu na štetu zdrave porodice. Problem je što danas decu lečimo putem SMS-a, a ne iz budžeta, što se ništa ne radi na popravljanju demografske slike, što deca odlaze nemajući nadu u ikakav boljitak ovde. Homoseksualizam nam se nameće preko medija pa sve do škola pa je tradicionalna porodica ugrožena i nema nikakvog ozbiljnog podsticaja od države, sve je samo kozmetika.“

 


OO Dveri Svilajnac