Српски Покрет Двери - Лого
Search
Deca ostaju bez pedijatra u Rušnju

Poslednjih dana svedoci smo još jednog izneverenog obećanja predstavnika aktuelne vlasti, koji su u kampanji za gradske izbore, građanima prigradskih naselja, između ostalog obećavali i podizanje kvaliteta primarne zdravstvene zaštite.

Kako to izgleda u praksi, građani Rušnja su to ubrzo osetili na sopstvenoj koži, tako što im je ukinuta stomatološka služba, a od skoro gotovo 700 mališana iz Rušnja mora da bira kojim će se danom razboleti, jer pedijatar radi svega dva puta nedeljno. Ostalim danima bolesnu decu moraju da vode u Dom zdravlja Žarkovo koji je udaljen više od 11 km od Rušnja.


Nažalost tek tu počinje njihova agonija, jer su zbog nedostatka pedijatara gužve nesnosne, a bili smo i svedoci da se bolesna deca vraćaju kućama jer nisu zakazana. Sve ovo se dešava u času kada su aktuelnom ministru zdravlja gospodinu Lončaru puna usta o napretku srpskog zdravsta i kada gradonačelnik Beograda , inače dečiji lekar, priča o Tiršovoj 2, dok se sistem primarne zdravstvene zaštite raspada na 16 km od centra Beograda.


U znak protesta zbog ove situacije građani se okupljaju danas u 18 časova ispred ambulante u Rušnju.


Pozivamo medije da isprate ovaj događaj i da pritiskom javnosti na lokalnu vlast rešimo problem koji ugrožava zdravlje mališana u Rušnju.


Kako je u udaljenim opštinama i selima, ne smemo ni da zamislimo.


Opštinski odbor Srpskog pokreta Dveri Čukarica
Mesni odbor RušanjБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: