Diktatura SNS u Čačku - sa sednice isključeno 11 odbornika opozicije

Nakon više dana fizičkih pretnji, psovki i uvreda od strane odbornika Srpske napredne stranke danas je predsednik Skupštine grada isključio 11 odbornika opozicije, od kojih 8 iz odborničke grupe Dveri.

U krajnje neregularnim uslovima za održavanje sednice, sa više govornica i u više sala, u jednom trenutku i bez direktnog televizijskog prenosa, naprednjačka vlast i dalje pokušava da na silu donese novi Poslovnik o radu Skupštine. Cilj naprednjaka je da se novim Poslovnikom ukinu sva prava opozicije i slomi čačanski parlament kao najvažnija tačka otpora vlasti SNS u Srbiji. I ako naprednjaci sa svojim slugama iz SPS, DSS i PUPS imaju tanku većinu od 38 odbornika ipak pokušavaju  pravnim nasiljem da donesu novi Poslovnik kojim će sprečiti da se uopšte čuje glas opozicije. Jasno je da oni kao tanka većina mogu doneti bilo koju odluku, ali je njihov cilj da se prilikom donošenja loših odluka uopšte ne čuje glas opozicije. Posebno je sramno ponašanje gradonačelnika Miluna Todorovića koji je javno obećao da neće biti ukinuti TV prenosi skupštinskih zasedanja, a onda je danas organizovao zajedno sa Igorom Trifunovićem prekid televizijskog prenosa u trenutku kada je sa sednice isključen i narodni poslanik Dveri Boško Obradović samo zato što je tražio da direktni prenosi moraju biti vraćeni.

Danas se u Skupštini grada pojavilo i privatno obezbeđenje Srpske napredne stranke koje je sprečavalo odbornike da prisustvuju skupštinskom zasedanju a na poziv policiji da dođe i skloni nepoznate batinaše SNS-a niko iz Policijske uprave Čačak nije se odazvao. Ovo je slika parlamentarizma kako ga shvata SNS od republičkog do lokalnog nivoa, u kome će postojati samo oni na vlasti, a svima iz opozicije biće zabranjeno da govore. Zato ih toliko boli Čačak, jedna od retkih preostalih oaza demokratije, opozicije i slobode govora u Srbiji. Odbornici Srpskog pokreta Dveri nastavljaju borbu protiv bahate i kriminalne vlasti SNS-a, ne plašeći se njihovih batinaša i kažnjavanja svih vrsta.

Informativna služba Dveri u Čačku