Diktatura vlasti u Novoj Varoši i progon opozicije

Svakom iole svesnom građaninu je jasno da u Srbiji vladaju strahovlada, bahatost, diktatura i jednoumlje. Takav sistem se preneo i na lokalne samouprave možda čak i u većem obliku. Naime, u Novoj Varoši se događaju situacije diktatorskih razmera koju sprovodi vlast na čelu sa Grupom građana i SNS -om, a sve to pokušavaju da upakuju za „dobrobit građana“.

Dakle, predsednik opštine Radosav Vasiljević je potpisao rešenje o iseljavanju odbornika iz prostorija zgrade opštine pod izgovorom: ,,Nemamo dovoljno prostorija za rad lokalne administracije“. A pozadina je – izbaciti političke neistomišljenike i opoziciju iz opštine. Time jasno poručuje: „Opština, to sam ja!“ Takvom odlukom vlast Nove Varoši ne dozvoljava adekvatan rad odbornicima, jer neće imati gde da spremaju materijale i tačke za Skupštinu, a čije su odluke važne za dobrobit građana.


Odbornici vladajućih stranaka će, kao što su i do sada radili, uz kafice i piće voditi politiku u kabinetu predsednika i zamenika predsednika. Takođe, građani će biti lišeni da dođu na razgovor sa odbornicima opozicije za koje su i glasali, a samim tim i da se čuje njihov glas u Skupštini opštine Nova Varoš kroz te iste odbornike. A takvih razgovora je i te kako bilo, sa radnicima firme Sloga, radnicima firme Merser trejd… A podsećanja radi taj isti narod je predsednika Vasiljevića i postavio na funkciju predsednika opštine, koji im nije dovoljno uzvratio izdajom i preletanjem, već ih i izbacuje iz Skupštine.


Na svaki način vladajuća garnitura pokušava da uguši glas naroda i opozicije! Srpski pokret Dveri se neće pomiriti sa ovom odlukom, naročito što je ovo prvi slučaj bahatosti (ovakve prirode) od kada je uveden višestrančki sistem. Posle svega izgleda da će izbacivanje naroda iz Narodne skupštine biti najveći uspeh ove bezidejne i koristoljubive vlasti. Ovakva odluka vlasti je jasan pokazatelj straha od novih nadolazećih političkih snaga, a koje sve više podržavaju građani Nove Varoši.


Dveri su se do sada pokazale kao nepokolebljivi borci za slobodu i pravdu građana, tako da će nam ovakvi očajnički i bahati postupci od strane vlasti dati dodatnu snagu da se još jače suprotstavimo i smenimo ovu sramnu garnituru ljudi koja se bori samo za svoje lične interese, funkcije, poslove, položaje, komisije, placeve (itd.), dok je građanima sve teže i teže. Pitamo se, između ostalog, šta se od trenutne vlasti može još očekivati?


Zbog svega toga će OO Srpski pokret Dveri Nova Varoš uputiti poziv svim medijima da dođu na konferenciju za medije koja će biti održana upravo u kancelariji Dveri. O tačnom terminu ćemo naknadno obavestiti sve medije. Nadamo se da će se isti mediji odazvati pozivu i pokazati kako se nepristrasno bore za slobodnu novinarsku profesiju.OO Dveri u Novoj Varoši