Do kada će vlast bajkama obmanjivati građane Nove Varoši?

Građani Nove Varoši nisu videli ni trunku boljitka ili koristi od navodne obećane podrške Vlade Srbije lokalnoj vlasti. Nije otvoreno ni jedno radno mesto, naprotiv – otpuštanja su sve učestalija, nastavlja se poguban egzodus i odseljavanje građana Nove Varoši prema većim centrima, jer plan i program za egzistenciju ne postoje.

Ako se osvrnemo na poslednji intervju predsednika opštine Nova Varoš, gospodina Vasiljevića, i uporedimo izrečene reči sa realnošću u Novoj Varoši, videćemo da predsednik koristi već njemu čuvene fraze obećanja i kako je sve „sjajno i bajno“.


A situacija je sledeća: Politička situacija nikada nije bila komplikovanija i nikada nije vladalo veće nezadovoljstvo i negodovanje između partija, pa čak i onih koje čine vlast. A nije ni čudo jer je Grupa građana svojom izdajom, preletanjem i sklapanjem nezamislive koalicije sa SNS-om obesmislila izbore, politiku u Novoj Varoši.


Građani Nove Varoši nisu videli ni trunku boljitka ili koristi od navodne obećane podrške Vlade Srbije lokalnoj vlasti. Nije otvoreno ni jedno radno mesto, naprotiv – otpuštanja su sve učestalija, nastavlja se poguban egzodus i odseljavanje građana Nove Varoši prema većim centrima, jer plan i program za egzistenciju  ne postoje.


Koliko se vlast brine i zalaže za porodicu najbolje pokazuje taj podatak da su, sujetno na sednici Skupštine opštine bez ikakve rasprave, odbacili porodičnu deklaraciju koju su podnele Dveri. Naša porodična deklaracija nije samo slovo na papiru, već spoj mera i rešenja na koji način pospešiti i ojačati porodičnu politiku.


Nagrada „Srebrna kolevka“ nije dodeljena opštini Nova Varoš za porast nataliteta, jer Nova Varoš ima katastrofalan opadajući natalitet, već za visinu jednokratne pomoći novorođenčadima, što je za pohvalu, ali nama su potrebna dugoročna rešenje i radna mesta, da bi građani ostali u Novoj Varoši.


Podsetićemo javnost da je predsednik opštine kao obrazloženje sklapanja koalicije sa SNS-om izjavio da će Vlada Srbije uplatiti 200 miliona dinara na račun opštine i donirati megalomanske projekte, počev od „autoputa“ od Branoševca do Panorame, Biznis centar, koji je promašena investicija (nije počeo da se radi) iako članovi komisije već uveliko primaju pozamašne svote nadoknada, a sve iz budžeta opštine Nova Varoš.


Od obećanih 100 miliona dinara od EPS-a, kao nadoknade Limskih hidroelektrana lokalnoj samoupravi, uplaćeno je 59 miliona ali najverovatnije kao beskamatni kredit koji će vraćati građani Nove Varoši, jer kako je predsednik rekao –  daće nam te pare iako nisu legalne.


Srpski pokret Dveri postavlja pitanje zbog javnosti: Šta se dešava sa OO SNS-a u Novoj Varoši i zašto još uvek nije izabran predsednik? Zašto i šta se to radi očigledno protiv iskrenih članova SNS-a i njenih osnivača i prvoboraca u Novoj Varoši?


Javnost podsećamo na dato obećanje Krsta Janjuševića,  inače već odavno prinudnog predsednika SNS-a, pa se pitamo napredna gospodo gde je i šta je to kod vas zakočilo? I na kraju, kada nam stiže tih 200 miliona ili će biti da je sve blefirano poput glavnog lika ujke iz Amerike u seriji „Stižu dolari“?


Ovom prilikom pitamo i Predraga Šaponjića da li je zadovoljan sa ulogom prve klupe ili prve pratilje Krsta Janjuševića? I da li će imati strpljenja da čeka do 2020. godine? Pošto se po varoškoj čaršiji šuška da je na čekanju do pomenute godine. Mada, pre će biti da od fantomskog dogovora iz Savamale sa vrhom SNS-a nema ništa. Kakav dogovor Grupe građana i SNS-a takav i transfer i 200 miliona.


Srpski pokret Dveri želi da zahvali sugrađanima koji su odavno shvatili ko se u Novoj Varoši iskreno i na pošten način bori za interes građana, što najbolje govori svakodnevna podrška sugrađana i sve veći broj članova Dveri. Vreme je da preletače i neozbiljne političare koji su spremni samo da se bore za sopstvene interese pošaljemo u političku prošlost.


 


OO Dveri Nova Varoš