Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dragan Dželetović: Smederevske ulice su slika i prilika raspale gradske vlasti

Svaki Smederevac ima čime da se ponosi pred gostima kada su u pitanju znamenitosti, značaj i istorija Smedereva, ali stanje u kome se danas nalazi naš grad izaziva osećaj sramote i nelagode.

Protekle nedelje naš grad je posetilo više hiljada turista iz Srbije i inostranstva, posetilaca smederevske tvrđave u kojoj je organizovano takmičenje u srednjovekovnim borbama pod nazivom „Bitka nacija“.


Sam program u tvrđavi je opravdao očekivanja, ali utisci posetilaca o Smederevu su poprilično negativni.
Svaki Smederevac ima čime da se ponosi pred gostima kada su u pitanju znamenitosti, značaj i istorija Smedereva, ali stanje u kome se danas nalazi naš grad izaziva osećaj sramote i nelagode.


Smederevo je jedan od gradova sa najgorom putnom infrastrukturom u Srbiji, u šta su turisti protekle nedelje imali prilike da se uvere.


Ulice Smedereva se nalaze u nikad gorem stanju. Praktično su sve propale, prepune rupa i neravnina.
U poslednjih nekoliko godina nije bilo ozbiljne rekonstrukcije značajnijih ulica. Sve se svelo na nestručno i neadekvatno krpljenje rupa od strane JP Parking servis.


Neadekvatna sanacija kolovoza prouzrokuje ponovno otvaranje udarnih rupa nakon prve obilnije kiše.


Stanje putne infrastrukture je samo jedan u nizu problema Smedereva koji oslikava (ne)sposobnost i (ne)efikasnost gradske vlasti.
Zapravo, Smederevo je žrtva višegodišnjih sukoba unutar vladajuće Srpske napredne stranke, čijim predstavnicima je važnija prevlast u stranci od elementarnog funkcionisanja grada.


Umesto da se gradonačelnica Jasna Avramović i odbornici Srpske napredne stranke bave svakodnevnim problemima građana, njima je čuvanje Skupštine od nepostojećih demonstranata i punjenje autobusa za mitinge po Beogradu izgleda apsolutni prioritet.


Uprkos mnogim potencijalima, pod aktuelnom vlašću, Smederevo je sve zapuštenije, stagnira i iz dana u dan gubi korak sa drugim gradovima slične veličine.
Nakon pada sa vlasti, ova garnitura ostaće upamćena kao najnesposobnija u novijoj istoriji i zato će posle sledećih lokalnih izbora otići u političku prošlost.


Vreme je za novu generaciju ljudi na političkoj sceni Smedereva, generaciju koja će omogućiti da najstručniji, najdobronamerniji i najkreativniji kadrovi preuzmu rukovođenje gradom koji može i treba da bude jedan od najlepših, najuređenijih i najprosperitetnijih u Srbiji.


 

Dragan Dželetović,

Predsednik Gradske organizacije Dveri u Smederevu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: