Dragan Vesović u Čačku: Tiranstvu stati nogom za vrat

Narodni poslanik Dragan Vesović govorio je u Čačku na obeležavanju šest meseci od početka protesta pod sloganom 1 od 5 miliona.

„Pomaže Bog moji Čačani. Pre 29 godina u Srbiju je vraćen višepartijski sistem, mislili smo da smo se oslobodili komunizma, jednoumlja, da će nam biti bolje, a evo i sada imamo istu politiku, autokratiju i predsednika koji se hvali da je bolji od Broza…Napravili su takvu zemlju da se za male dugove šalju sudski izvršitelji da izbacuju iz stanova, ukidaju penzije, pa vraćaju, i nije im bilo dovoljno što su nam ušli u kuće i razbili porodice, pa sad razgraničenjem hoće da razbiju i državu“.


„Moramo stati na put Vučiću Brankoviću, i slediti Njegoševe reči koje kažu da je najsvetija dužnost stati tiranstvu za vrat. Da li ćemo biti dostojni svojih predaka? Kada se budemo dozvali pameti i razmišljali svojom glavom, imaćemo dostojnu Srbiju svog življa, i tada će se čuti srpska reč i srpska politika. Do tada neka nas je malo, ne moramo da pomerimo planinu, ali ćemo uvek biti kamen koji ih žulja u cipeli. Kako radili, tako nam Bog pomogao“.


 

Info služba Dveri