Dragana Trifković govorila na protestu u Novom Sadu

Nemojmo da dozvolimo da nas Aleksandar Vučić međusobno svađa i deli. Mi smo svi zajedno udruženi protiv mafijaškog sistema kojim upravlja on. Imamo jednu državu Srbiju i treba da je sačuvamo za našu decu. Vučića ne interesuju ni naša deca ni budućnost, iako se kriju iza tog imena.

Dobro veče Novi Sade!


Velika mi je čast da sam večeras ovde sa vama i da mogu da vam se obratim.


Evo nas na još jednom protestu, da pozovemo na linč silovanje i nasilje, kako to tvrdi naš uvaženi predsednik Aleksandar Vučić.


Onaj koji je Srbiju pretvorio u Divlji Zapad, gde svakoga dana imamo mafijaške obračune po ulicama Beograda i drugih gradova, i gde imamo naprednjačke batinaške jedinice.


One krstare Srbijom bez uniforme značke i obeležja, rešene da se obračunaju sa svima koji se drznu da podignu svoj glas protiv sistema.


Ovaj sistem koji on i oni koji ga podržavaju, nazivaju demokratijom, je zapravo čista anarhija začinjena primitivizmom.


Dok on svakodnevno i nama i u svetu objašnjava kako smo mi mali, nejaki, sitni i kako moramo da savijemo kičmu, silni mafijaši i batinaši haraju Srbijom.


Za to vreme lokalni šerifi zaključavaju i napadaju žene po kabinetima, šalju poruke da volkaju i želkaju, ljube maloletnice, nasrću na žene po tramvajima, pale kuće novinarima, jer sve njih štiti Aleksandar Vučić.


Ovaj sistem ne počiva samo na Aleksandru Vučiću već i na svim njegovim lokalnim šerifima. Da se razumemo, nisu oni od juče problem kao članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke. Mnogi od njih su u sistemu još od Miloševićevog vremena. Pa i sam vođa Aleksandar Vučić.


I ako hoćemo stvari da nazovemo pravim imenom, problem su svi ti oportunisti koji su u sistemu već godinama, koji su taj sistem uzurpirali iz ličnih oportunističkih razloga. Vrlo rado će oni sutra postati deo neke nove vlasti, ali to ne smemo da dozvolimo.
Kad sam već u Novom Sadu, ne mogu da ne spomenem novosadsku princezu Maju Gojković koja je slika i prilika tog sistema o kom govorimo. Žena bez ideologije, bez politike, bez stava ali sa velikim ambicijama. Žena koja sprečava rad Parlamenta, sprečava dijalog, sprečava donošenje zakona čak i kada se tiču lečenja naše dece. Ona već godinama prelazi iz partije u partiju kako bi sebi obezbedila ono što ni po čemu ne pripada.


Pao je Jutka iz Brusa, pašće i Sima iz Grocke, pašće i novosadska princeza i Aleksandar Vučić i njegovi koalicioni partneri i njegova lažna opozicija.


Nemojmo da dozvolimo da nas Aleksandar Vučić međusobno svađa i deli. Mi smo svi zajedno udruženi protiv mafijaškog sistema kojim upravlja on. Imamo jednu državu Srbiju i treba da je sačuvamo za našu decu. Vučića ne interesuju ni naša deca ni budućnost, iako se kriju iza tog imena.


Njega i naprednjačku bandu interesuje samo kako što duže da ostanu na vlasti, da bi mogli da pljačkaju. Koliku će štetu napraviti, ni to ih ne interesuje.


On je proćerdao Kosovo, proćerdaće i Vojvodinu i Šumadiju, i našu budućnost, sve, samo da ostane na vlasti.


Vidim večeras dosta vojvođanskih zastava, one nikome ne treba da smetaju, to su zvanične zastave Autonomne pokrajine Vojvodine. Međutim priča se da Vučić plaća kako bi ih bilo što više na ovom protestu, kako bi nas lakše posvađao.


Budimo odgovorni. Pokažimo im da se razlikujemo od njih. Ovo nam je poslednja šansa da sačuvamo državu i izgradimo ponovo institucije.


Živela Srbija, živela srpska Atina.


 

Info služba Dveri