Duplo manji budžet za poljoprivredu u Ljigu!

Nedavno usvojen budžet opštine Ljig za 2018. manji je od budžeta za prošlu godinu za 125 miliona dinara. Ovaj budžet će u stvarnosti biti još manji, jer ljiška privreda propada iz godine u godinu. Usvojen je nakon isticanja zakonskog roka, a programski je samo u priči onih koji su ga pisali i podržali, dok u stvarnosti to nije. Gde su u tom budžetu poljoprivreda i selo?

U prošloj, 2017. godini hvalio se Dragan Lazarević, predvodnik ljiških naprednjaka i predsednik opštine Ljig „rekordnim“ agrarnim budžetom! Rekordan je bio samo na papiru, jer od predviđenih 26 miliona dinara, malo toga je dospelo do seljaka.


Opština Ljig duguje poljoprivrednicima neisplaćene subvencije još iz 2016.  i 2017. godine.


To što predsednik tvrdi da je sve isplaćeno seljacima, govori o njemu i o odnosu vlasti prema selu. Pred izbore obećavaju kule i gradove, a posle-nema para! Da bi se javnost obmanula, snimi se predstava sa dvadesetak poljoprivrednika, koji se u kameru zahvaljuju predsedniku kao da im je dao pare iz svog džepa!


Gde su pare namenjene seljaku?

Za ovu, 2018. godinu, predviđeno je 12, 8 miliona dinara za poljoprivredu i selo. Dakle, duplo manje nego lane! Zašto? Kako to, kad se vlast hvali da sve cveta, napreduje… „po prvi put“? GDE SU NAŠE PARE? Kako to da se seljacima duguje, a na primer za sport su isplaćena sredstva u potpunosti, i to bez ikakvog izveštaja? Na osnovu čega?


Pri tome, seljaci su uskraćeni za informacije o subvencijama na koje imaju pravo. Televizija je rezervisana za samoreklamiranje ljiških naprednjaka. Vlast više voli oprobane komunističke metode, da sredstva deli polutajno, „svojim“ ljudima. Kad treba da se plaćaju porezi i nameti, nisu gadljivi na novac onih koji nisu uz vlast!


Dokle ovako? Po našem mišljenju, sve dok ne budu kažnjeni na izborima za sve što rade naopako i na štetu naroda.


 

Opštinska organizacija Dveri Ljig