Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Ako u Smederevu nema cenzure onda neka sporne predstave budu na repertoaru Teatra u tvrđavi

Nakon tvrdnje gradskih čelnika i organizatora festivala „Teatar u tvrđavi“ da predstave Kokana Mladenovića i Igora Vuka Torbice nisu zabranjene, Dveri u Smederevu očekuju da sporne predstave budu deo festivalskog programa i da se na taj način demantuju glasine da su cenzurisane zbog političkih stavova dvojice reditelja.

Proteklih dana pojavila se vest da postoji osnovana sumnja da su predstave „Tartif“ i „Jami distrikt“ otkazane na smederevskom festivalu „Teatar u tvrđavi“ zbog političkih stavova reditelja ovih predstava, Kokana Mladenovića i Igora Vuka Torbice.


Ne treba zaboraviti da se cenzura u Smederevu već dogodila zabranom koncerta Vlada Georgieva 2017. godine zbog javne podrške jednom od opozicionih kandidata.


S obzirom da je najveća žrtva ovih glasina ugled Grada Smedereva i pozorišnog festivala, Dveri predlažu da ove dve predstave ipak budu odigrane i da se na taj način demantuju glasine o cenzuri.


Ukoliko ove dve predstave ne budu deo programa „Teatra u tvrđavi“ može se sa sigurnošću smatrati da direktor Centra za kulturu Dragoljub Martić ne govori istinu i da mu je od viših instanci Srpske napredne stranke naređeno da se ostvarenja spornih reditelja ne prikazuju u Smederevu.

 


Gradska organizacija Dveri u Smederevu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: