Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Aranđelovac: Ana Brnabić u Orašcu dočekana kako zaslužuje

Povodom obeležavanja 215. godina od početka Prvog srpskog ustanka i rađanja moderne srpske države, članovi Srpskog pokreta Dveri iz Aranđelovca, na čelu sa narodnim poslanikom Marijom Janjušević, prisustvovali su proslavi Dana državnosti u Orašcu. Tom prilikom, kako i dolikuje Pokretu koji poštuje svoje pretke i svoju tradiciju, prisustvovali smo Svetoj Arhijerejskoj liturgiji u 9 časova, a zatim i položili venac u Marićevića jaruzi na spomenik junacima iz Prvog srpskog ustanka i odali im poštu.

Premijer srpske Vlade Ana Brnabić nije bila zainteresovana za taj važan deo svečanosti, već se sa svojom ministarskom svitom i lokalnim funkcionerima iz Aranđelovca pojavila u Orašcu u 12 časova, neposredno pred početak kulturno-umetničkog programa. Još jednom je veliki državni praznik pretvoren u promociju Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Liturgija koju je služio Vladika šumadijski gospodin Jovan, pomen junacima Prvog srpskog ustanka i Marićevića jaruga, gde im je narod podigao spomenik, nisu bili predmet interesovanja ni Ane Brnabić i njene bulumente, a ni članova SNS koji su doputovali organizovanim prevozom iz okolnih krajeva.


Članovi Dveri su baš zato Anu Brnabić dočekali raspoređeni u špaliru sa drugim posmatračima skupa i visoko držeći transparente na kojima je pisalo „Vučiću, izdao si Kosovo“. U tom trenutku su pripadnici policije u civilu oteli i pocepali pomenute transparente, a jedan član Dveri čak je dobio udarac u glavu. Jedan od policajaca u civilu, kojeg je Marija Janjušević fotografisala sa pocepanim transparentima u ruci, pokušao je da joj oduzme mobilni telefon. Sam taj čin pokazuje da su Vučić i Brnabić spremni na sve, pa čak i da zloupotrebe policiju u svoje stranačke svrhe, protiv građana koji ne misle kao oni.


Jedina velika sramota na obeležavanju Dana državnosti jeste govor Ane Brnabić i njeno ponašanje prema neistomišljenicima. Nazivati fašistima ljude, Šumadince, čiji su se preci vekovima unazad borili protiv raznih okupatora, od Turaka preko Austrougara do nacista, pozivati se na pretke, a pri tom ne otići do Marićevića jaruge, crkve koja je sastavni deo spomen parka i muzeja posvećenog junacima tog vremena, je i lična sramota Ane Brnabić, ali i sramota cele Vlade koju ona vodi kao Vučićevo tehničko lice.


Fašisti nisu oni koji drugačije misle od Ane Brnabić, već upravo oni koji ne trpe drugačije mišljenje, već protiv slobodnomislećih građana angažuju pripadnike policije.


Zato poručujemo Ani Brnabić: NISI DOBRODOŠLA U ORAŠAC! Ni sada ni ubuduće, ni ti ni Aleksandar Vučić niste dobrodošli i bićete dočekani uvek na isti način, kao neprijatelji srpske države!


 

OO Dveri Aranđelovac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: