Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Aranđelovac: da li je preprodaja „Starog zdanja“ najveće „pranje novca“ u istoriji Aranđelovca?

Poštovani sugrađani, svedoci smo da je u ponedeljak 28.01.2019. godine prodato preduzeće u stečaju „Bukuljska nova slatina“, a u čijem sastavu se nalazio i hotel „Staro zdanje“, simbol Aranđelovca. Da li će svi objekti koji su se nalazili u okviru pomenute firme biti obnovljeni i stavljeni u funkciju, nećemo znati u narednih pet-šest godina. Kao što znate, mi smo se borili protiv prodaje “Starog zdanja“ i za celovitost parka.

Nažalost, „Staro zdanje“ je prodato, a 2,88 hektara parka nisu vraćena u njegovu celovitost, odnosno još uvek je na snazi odluka Vučićeve Vlade iz 2015. godine o izuzimanju 2,88 hektara parka iz parkovske celine.


No, vratimo se na „Staro zdanje“. U svakoj državi u kojoj su policija, tužilaštvo i sudstvo nezavisni, bilo bi posla na pretek kada je reč o „Starom zdanju“. Naime, samo nedelju dana po kupovini „Starog zdanja“, „pao“ je dogovor o preprodaji između novog kupca, preduzeća „Stublina“ i opštine Aranđelovac.


U svakoj pravnoj državi, ovakav način poslovanja izazvao bi veliku sumnju da je u pitanju „pranje novca“, pogotovo jer je za opštinsku vlast Srpske napredne stranke to stvar rutine, uzimajući u obzir istoriju poslovanja opštinske vlasti za vreme njihovog mandata. A podsetićemo da je za granitne ploče u Glavnoj ulici plaćeno 72 miliona dinara, da je za video-nadzor izdvojeno preko 50 miliona dinara, da se privatnoj naprednjačkoj televiziji daje 5 miliona dinara godišnje, da je pokušana određena isplata geodetskoj firmi iz Kraljeva preko konkursa za medije, da je CESID-u isplaćeno 600 hiljada dinara za nekakvo istraživanje o kvalitetu života…


Kada se sve to zna, potpuno nam je nejasna uloga Radovana Milojevića, vlasnika „Stubline“, a koji je do ovog slučaja važio za vrlo uglednog aranđelovačkog privrednika. Gospodina Radovana Milojevića pozivamo da javno kaže da li je bio primoran da privatizuje „Bukuljsku novu slatinu“, a zatim preproda „Staro zdanje“ po nalogu kriminalnih krugova iz Srpske napredne stranke?


Ako je tako, pozivamo ga da se povuče iz ovakvih, u najmanju ruku, sumnjivih poslova, jer je sigurno da će po padu Srpske napredne stranke sa vlasti, ova preprodaja biti predmet istrage državnih organa.OO Dveri Aranđelovac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: