Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Aranđelovac: Naprednjački direktor na dva radna mesta

Naprednjačko kadriranje i njihov sistem vlasti i vladanja u opštini Aranđelovac dostiže svoj vrhunac u negativnom obliku. Poslednji primer bahatosti naprednjačke vlasti u Aranđelovcu jeste da v.d. direktora Sportsko-rekreativnog centra „Šumadija“ od septembra ove godine radi i kao nastavnica engleskog jezika sa punim fondom časova u srednjoj ekonomskoj školi u Aranđelovcu.

Sa razlogom se pitamo: kako će v.d. direktora SRC „Šumadija“ na kvalitetan način obavljati direktorski posao i u isto vreme učiti našu decu engleski jezik? Ne ulazeći u lične, ljudske i profesionalne kvalitete pomenute v.d. direktorke, smatramo da je nemoguće, ni fizički ni etički, obavljati ta dva odgovorna posla u isto vreme, a da bar jedan ne trpi.


Imamo razumevanja za to što se, nakon pet godina na javnoj funkciji, v.d. direktorka vratila na radno mesto nastavnika, a sve zbog toga da ne bi gubila fond časova zbog sistema bodovanja za nastavnike. To je njeno legitimno pravo i protiv toga nemamo apsolutno ništa.


Sa druge strane, naprednjačka vlast je dužna da pomenutu v.d. direktorku razreši  sa svoje dosadašnje funkcije. Iako nam je kristalno jasno da u Srpskoj naprednoj stranci u Aranđelovcu ne postoji kvalitetan stručni kadar za obavljanje bilo koje javne funkcije, nadamo se da će, bar u ovom slučaju, poslušati dugogodišnji savet Dveri i raspisati konkurs za izbor direktora SRC „Šumadija“, a zatim i za sva ostala direktorska mesta javnih preduzeća i ustanova.


Na ovaj način, direktorskim mestima SNS zadovoljava partijske poslušnike, a stručnost je na poslednjem mestu. Sama činjenica da su direktori svih javnih preduzeća i ustanova u Aranđelovcu u v.d. stanju najbolje o tome govori.


S toga, jedan od prvih zadataka Dveri po dolasku na vlast, nakon sledećih lokalnih izbora u Aranđelovcu, biće raspisivanje konkursa i dolazak najstručnijih ljudi na čelo javnih preduzeća i ustanova, a ne partijskih poslušnika što je danas slučaj.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri u Aranđelovcu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: