Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Aranđelovac: Nedopustivi napadi na imovinu vlasnika RTV „Sunce“

Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri iz Aranđelovca najoštrije osuđuje uništavanje privatne imovine vlasnika RTV „Sunce“, gospodina Dobrivoja Marinskog.

Bilo čija privatna imovina ne može i ne sme biti cilj napada i ona je, kao takva, jedna od osnovnih civilizacijskih tekovina 21. veka. Međutim, očito je da pojedini huligani ne razmišljaju tako, a šta je razlog za ovaj vandalski čin, možemo samo da pretpostavljamo. Želeli bismo da istaknemo da je RTV „Sunce“ jedina televizija na teritoriji opštine Aranđelovac i jedna od retkih lokalnih televizija koja nije u službi vlasti lokalnih šerifa, već se trudi da što objektivnije informiše građane.
Da li je pisanje sprejom po ogradi porodičnog doma i automobilu gospodina Marinskog pokušaj zastrašivanja svakoga ko iole pokuša objektivno da informiše javnost i kritički ukaže na pojedine loše poteze vlasti? Nadamo se da će policija i tužilaštvo reagovati brzo i efikasno, jer bi u suprotnom ovakav vid nasilja, ako prođe nekažnjeno, mogao da eskalira.


Za tako nešto imamo primer iz bliske prošlosti, primer novinara portala „ŽigInfo“ Milana Jovanovića, gde i pored više prijava pretnji policija i tužilaštvo nisu reagovali, a posledica svega toga je bio pokušaj ubistva pomenutog novinara za šta je osumnjičen funkcioner SNS-a i donedavno predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović.
Iskreno verujemo da je ovo pojedinačni incident, da iza njega ne stoji pokušaj zastrašivanja iz pojedinih političkih krugova, da će istraga biti temeljna i da će dovesti do pronalaženja krivca ili više njih.


 

OO Dveri Aranđelovac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: