Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Aranđelovac: Opštinska vlast da jasno i javno kaže da li je za prodaju parka ili ne?

Zašto je vrlo važno da opštinska vlast odgovori na ovo pitanje? Pre svega iz poštovanja prema građanima Aranđelovca čije su poverenje dobili da vode našu opštinu, jer su mnogi od tih građana i potpisnici peticije za očuvanje parka i „Starog Zdanja“.Stav OO Dveri Aranđelovac je veoma jasan kada je prodaja tri hektara najlepšeg dela parka Bukovičke banje i hotela „Staro Zdanje“ u pitanju. Kao što smo već rekli, apsolutno smo protiv i borićemo se da do toga ne dođe. Ali, ono što upada u oči jeste ćutanje aktuelne opštinske vlasti, oličene u SNS-u, SPS-u i DSS-u. Pitanje koje Dveri Aranđelovca njima postavljaju je jednostavno – da li ste, gospodo iz vlasti, za očuvanje parka i „Starog Zdanja“ ili njihovu prodaju?


Pritom, zahtevamo od vas vrlo jasan i javan stav i odgovor na jednostavno pitanje. Isto pitanje upućujemo i opozicionim odbornicima iz LDP-a, dok bivšim odbornicima Dveri nemamo razloga da to pitanje postavimo jer znamo da će se prema parku, „Starom Zdanju“, ali i ostalim simbolima Aranđelovca odnositi na isti način kao i prema mandatima koje su dobili na listi Dveri, a potom ih oteli.
Zašto je vrlo važno da opštinska vlast odgovori na ovo pitanje? Pre svega iz poštovanja prema građanima Aranđelovca čije su poverenje dobili da vode našu opštinu, jer su mnogi od tih građana i potpisnici peticije za očuvanje parka i „Starog Zdanja“. Drugi razlog jeste javno saznanje kojim putem će Aranđelovac dalje ići, da li očuvanjem ili prodajom prirodnog i kulturno-istorijskog nasleđa.


Podsećanja radi, aktuelnu peticiju  za očuvanje parka Bukovičke banje i hotela „Staro Zdanje“ do sada je potpisalo preko 4.000 Aranđelovčana. Kako svi znamo da iza ove peticije ne stoje nikakve političke partije ili interesne grupe, već isključivo aranđelovački entuzijasti, to nam još više daje nadu da ima smisla boriti se za zdravu ideju i da takva ideja može biti jača od svih tajkunsko-političkih pritisaka. A na vama, je, gospodo iz vlasti, da javno kažete da li ste za očuvanje parka i hotela „Staro Zdanje“.


Informativna služba Dveri u  Aranđelovcu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: