Мештани села Басеровина су се данас окупили како би исказали противљење дивљој депонији у атару тог села. Наиме, они су пре три дана сазнали за постојање дивље депоније, због чега су покренули петицију, послали допис и захтев председници општине Весни Ђурић и председнику месне заједнице Милану Вимићу да се, у року од седам дана, та депонија трајно уклони.

      Један од окупљених мештана је и председник ОО Двери у Бајиној Башти, Мирослав Лукић, који је изјавио: „За два сат смо прикупили 73 потписа мештана Басеровине, који смо предали председници општине и председнику месне заједнице. Ми од тог захтева нећемо одустати по цену рата са влашћу. Дали смо рок председници општине и ЈКП „12. Септембар“ да се од данас, у року од седам дана, ова дивља депонија, која је урађена без обавештења и сагласности грађана, уклони. Ради се тајно, мимо воље грађана и тиме се угрожава животна средина, здравље људи и животиња. Ми то нећемо дозволити!“

Важно је истаћи да ЈКП „12. септембар“ Бајина Башта спроводи пројекат ЕУ ”Improving Solid Waste Management in Urban and Rural Areas of Bajina Basta, Visegrad and Han Pijesak municipalities” у вредности од 735 хиљада евра, а којим жели да поспеши и унапреди процес селекције отпада у градским и сеоским срединама. Ипак, овај пројекат, већ на самом почетку, прави штету мештанима Басеровине и Бајине Баште, због чега се поставља питање одговорности.

Видео прилог можете погледати овде:

 

 

ОО Двери Бајина Башта