Dveri Beograd: Alarmantno stanje u glavnom gradu

Pri prvoj većoj kiši Beograd stvarno postaje Beograd na vodi, a jučerašnje slike bujica, izlivanja kanalizacije i potopljenih razrovanih ulica iz srpske prestonice pokazuju sav nemar gradskih vlasti, koja gotovo ništa ne čini da bi probleme otklonila.

Primer je nerešeno odlivanje atmosferskih padavina na samoj „Ibarskoj“ magistrali ​ na potezu od „Lav auta“ prema benzinskoj stanici. Tu čak i manje padavine prave ogromno jezero, a veće dovode do prekida ​ i preusmeravanja saobraćaja. Najnoviji primer nam dolazi iz nedavno otvorenog tržnog centra „Ada mol“ koji su prve veće kiše praktično potopile. Voda je zatvorila gotovo polovinu lokala, a slivala se iz vođica električnih instalacija, te na ovaj način direktno ugrozila živote i zdravlje posetilaca i zaposlenih.


Građevinske dozvole se dele prema burazerkom principu, građevinska inspekcija mora da žmuri na kršenje zakona, i dolazimo u situaciju da se upotrebne dozvole dobijaju bez ispunjenja svih zakonskih obaveza, a to može imati nesagledive posledice na bezbednost građana i sigurnost imovine.


Gradska organizacija Dveri Beograd traži ostavke aktuelnih gradskih vlasti jer su  korumpirani i nesposobni da upravljaju gradom.


 

GrO Dveri Beograd