Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери позива ГО Звездара да под хитно укине Решење о изградњи зида и затварању улаза у дворишта, куће и станове станарима Гламочке улице на Звездари!

       Звездара за време власти СНС остаће упамћена по криминалу и корупцији на сваком кораку док решавање проблема грађана не постоји више у њиховом програму и плану! Највиши функционери ове општине су осумњичени за кривична дела злоупотребе службене дужности и фалсификовање службених исправа, почев од председника општине Звездара до председника Скупштине ове општине и других запослених. Међутим, ова општина је позната и по удомљавању својих високих функционера који истовремено раде на више послова док за образоване људе нема слободних радних места.

Последњи у низу недела ове општине огледа се у поступању према станарима у Гламочкој улици код броја 15 на Звездари.

Наиме, јавност је за ову улицу сазнала тако што је бахати инвеститор почео да зида зид и да тим ЗИДОМ затвара улазе у куће, станове и дворишта станарима ове улице. Захваљујући грађанима који су дошли да помогну својим комшијама ова сулуда идеја “зазиђивање капија у 21. веку на СНС начин“ је заустављена. Међутим, само на кратко! Док су медији извештавали сви су похрлили да оду до ових станара да се сликају и обећају да ће нешто урадити. Градоначелник града Београда Зоран Радојичић је обећао да ће у року од седам дана да испита и реши случај. Од тог обећања нема ништа а нема ни градоначелника Београда који се сада крије, не одазива се на телефонске позиве и не јавља станарима ове улице, па су станари поднели захтев писаним путем за пријем како би градоначелника упитали шта је урадио за месец дана, обзиром да станари и даље не могу до своје куће аутомобилима јер је улица разрушена и блокирана шутом и грађевинским материјалом.

Међу првима из СНС који су обишли ове станаре су били и председник ГО Звездара Владан Јеремић са својом свитом, која је по речима станара била дрска, безосећајна и успут индиректно говорила како је “плац власништво сервиса “Моторино“ и да он може ту да зида а да они много не пријављују“. Отишли су и они уз обећање да ће видети ко је одговоран и такве санкционисати.

Шта се десило и шта треба да знамо?

Треба да знате да је Градска општина Звездара на челу са председником Владаном Јеремићем, који већ има кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја, издала ДВА Решења о изградњи: једно за изградњу ЗИДА којим се затварају улази у куће, станове и дворишта станарима у Гламочкој 15 на Звездари и друго за реконструкцију самог објекта сервиса Моторино и то тако да он може да направи малтене нови објекат. И уместо да, након сазнања са терена и увида у то да су издали Решење за градњу зида који затвара и узурпира већи део Гламочке улице и да зид који је одобрен затвара улазе у дворишта, куће и станове овим станарима, то Решење пониште, ГО Звездара примењује систем “ЋУТАЊЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ“ и малтретирање станара. На захтеве станара да им се улица очисти, ослободи за пролаз и прилаз свим возилима посебно за потребе по хитности, они не чине ништа већ избегавају станаре или не одговарају на позиве.

Пре и после седнице која је одржана 23.09.2021. године председник је заобишао и избегао станаре који су дошли да питају шта је урадила општина и председник и да ли се види крај њиховим проблемима. О директним и индиректним притисцима које станари имају, због страха не желе ни да причају.

Српски покрет Двери је такође протествовао пре и после седнице Скупштине градске општине Звездара тражећи информације о томе где је нестало “милион евра“ предвиђених за путеве на Звездари и где су путеви на Звездари, као и када ће они који су потписали, оверили и исплатили рачуне за фантомске, непостојеће путеве на Звездари одговарати?

Улазак представницима Двери није био дозвољен и протест је настављен испред зграде у којој је била седница скупштине општине Звездара где смо поставили низ других питања које муче грађане Звездаре. Од Градске општине Звездара затражили смо да под ХИТНО о свом трошку очисти и однесе из Гламочке улице сав шут, грађевиснки материјал и отпад, да улицу врате у стање у каквом је била пре почетка незаконите узурпације и да се извине станарима за све притиске које су они претрпели у претходном периоду.

Гламочка улица је и даље затворена, пуна шута и грађевинског материјала. Станари сада о свом трошку траже правду на суду и у свим јавним установама али решења за њихове проблеме још увек нема.

Да се ово лудило отело контроли показују и одговори које су станари Гламочке добили из општине Звездара и то ни мање ни више, потписани од стране начелника који је “као кажњен за издавање Решења за зидање зида“, а који је несметано наставио да ради “исти“ посао. И поред уредно поднетог захтева за достављање Решења о изградњи зида одговорио им је да је “дозвола издата у јуну 2021. године“ и тражио им је “правни интерес да би им издао копију решења“. Ово је невиђени преседан у поступању и начину на који СНС води и уређује ГО Звездару.

Двери упозоравају градску и општинску власт да се врате под окриље закона и “исти“ спроведу те самим тим реше проблеме станара из Гламочке улице 15. У супротном бићемо на њиховим вратима и блокираћемо и стопирати рад овакве једне незаконите скупштине.

Видео материјал можете погледати овде

[ngg src=“galleries“ ids=“470″ display=“basic_slideshow“]

Грo Двери у Београду

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: