Док нас медији бомбардују информацијама о хапшењима и наводном обрачуну са мафијом фирма PROINTER SISTEM doo, која је у незваничном власништву Славише Кокезе је добила посао за консултатнске услуге у вредности од 50.400.000,00 динара.

Хапшења, информативни разговори и обрачун да мафијом су вести које су обележиле последњих месец дана. Добијали смо уверења да је у питању коначни обрачун са мафијом и људима блиским властима, према наводима актуелног председника државе.

Међу особама које су привођене на информативни разговор нашао се и Славиша Кокеза, од данас бивши председник Фудбалског савеза Србије и што је битније, дугогодишњи прилично близак сарадник Александра Вучића. Према информацијама из медија Кокеза је саслушаван у МУП-у и одбио је полиграфско испитивање.

 

Дневни лист Данас , 01.03.2021. год

„Добио сам све неопходне информације и не бих да се изјашњавам, осим да не разумем зашто је човек у којег сам имао поверење одбио полиграф, посебно зато што му је речено да може да иде само са питањем да ли је учествовао у припреми моје ликвидације, изјавио је председник Србије Александар Вучић.“ коментаришући привођење Славише Кокезе.

 

Међутим, фирма PROINTER SISTEM doo је учествовала у јавној набавци и са њом је 18.03.2021. године закључен оквирни споразум  у вредности од 50.400.000,00 динара са ПДВ-ом. Иако се фирма званично води на извесну Ивану Рајић, јавна је тајна да иза фирме PROINTER SISTEM doo стоји Славиша Кокеза, који је довођен у везу са фирмама Prointer и Alti , које контролишу комплетно тржиште информационих технологија у јавном сектору од доласка СНС на власт ( Б92, 06.11.2015. године). Према огласу тражена је јавна набавка за консултантско-сервисне услуге за САП-ЕРП решење на нивоу ДБК, градских општина Града Београда, 17 предшколских установа и прихватилишта за одрасла и стара лица. Дакле, износ од 50,4 милиона динара (приближно €427.000) је вредност само за консултантске услуге.

 

Градска организација Српског покрета Двери оштро осуђује непримерено високе трошкове јавних набавки и то за пружање консултанских услуга, које плаћеју грађани кроз порезе и непримерено високе таксе. Уместо да се средства из буџета троше на решавање горућих проблема у граду, њима се пуне џепови високих финкционера владајуће странке.

 

Бранка Јовановић

Градска организација Двери Београд

Фото: Немања Јовановић/Нова.рс