Dveri Beograd: Lepe priče ne rešavaju gradske probleme

Manir ove vlasti na svim nivoima je isti: jedno se priča, drugo se radi, ili se ništa ne radi. Da li će novi portal rešiti kolapse u gradu?


Gradski čelnici svojim ponašanjem slede kolege na republičkom nivou. Kao očit primer nesaglasja teorije i prakse, mogu da se uzmu tekstovi u samo jednom broju „Večernjih Novosti“.


U jednom članku je najava gradskih vlasti da se uvodi „BG portal“, kao spona sa sugrađanima, koji će pružati „vesti u realnom vremenu o događajima na ulicama i radovima, ali nudiće i mogućnost prijava eventualnih problema“. Na strani ispred je članak „Saobraćajni kolaps u Zemunu i u centru“, sa podnaslovom „Građani neobavešteni o izmenama prevoza, a vozače nema ko da preusmeri“.


Na jednoj strani se ide u korak sa novim tehnologijama, što uvek zvuči primamljivo i pozitivno, na drugoj uobičajeni naslovi koji ocrtavaju trenutno stanje u Beogradu. Prosečni čitalac će vest o novom portalu pozdraviti, dok će mu vest o kolapsu biti tužna svakodnevica na koju je odavno navikao.


Mi se pitamo: da li će tek uvođenjem ovog portala gradske vlasti saznati da u gradu postoje realni problemi za koje su sami krivi? Zar je potrebno da neko šalje vest da je u centru grada kolaps? Hoće li na tom portalu biti objavljeno koji pametni gradski čelnik je odgovoran za ovu situaciju? Dokle će Beograđani trpeti torturu neznalica?


Beograd je metropola, ali njom, nažalost, upravljaju nesposobni kadrovi. Umesto vlasti koja je na usluzi građanima, imamo vlast koja se očigledno ne snalazi u svom poslu. Nastupajući gradski izbori su prilika da se nešto promeni. Gradska organizacija Dveri Beograd uveliko priprema program i kadrove koji će znati da rešavaju probleme.


 


Info služba

Gradske organizacije Dveri Beograd