Dveri Beograd: Mnogo želja u Mladenovcu koje nema ko da čuje

Glas Mladenovčana: „Vratite nam hirurga“, „Želimo nova radna mesta“, „Molimo čistu i zdravu vodu za piće“, „Deca Mladenovca žele klizalište“, „Sklonite pse lutalice sa ulica i ponašajte se humano sa njima“… I posebna poruka predsedniku opštine: „Poštovani, želimo Vam da u Novoj godini budete predstavnik svih Mladenovčana, nezavisno od političke pripadnosti“.

„Opština u službi građana“ u Mladenovcu je samo mrtvo slovo na papiru. Naime, predstavnice Ženske snage Dveri iz Mladenovca, Verica Vojinović Živković i Danijela Perišić, pokušale su, kako je ranije najavljeno, da predsedniku opštine Vladanu Glišiću uruče vredan poklon – paket novogodišnjih čestitki ispisanih željama Mladenovčana.


Ostavljene da čekaju u holu zgrade jer je „predsednik na sastanku“, nisu udostojene ne samo da se sretnu sa prvim čovekom ove opštine, već ni sa jednim od njegovih bližih saradnika (iako je brojka postavljenih pomoćnika i zamenika zavidna).


Ostaje nejasno da li je razlog ovako bahatog ponašanja to što je sve urađeno transparentno, bez zakulisnih radnji i dobronamerno, ili g-dina Glišića jednostavno ne interesuje šta su želje i potrebe Mladenovčana.


Neke od njih su: „Vratite nam hirurga“, „Želimo nova radna mesta“, „Molimo čistu i zdravu vodu za piće“, „Deca Mladenovca žele klizalište“, „Sklonite pse lutalice sa ulica i ponašajte se humano sa njima“… Jedna se posebno izdvaja: „Poštovani, želimo Vam da u Novoj godini budete predstavnik svih Mladenovčana, nezavisno od političke pripadnosti“.


Ovo je još jedan pokazatelj osionog i bahatog ponašanja predstavnika vlasti, kako prema ženama, tako i prema svim sugrađanima, prava slika (ne)obavljanja funkcije, koja višestruko utiče na kvalitet života „običnog“ čoveka.


Srpski pokret Dveri ovom prilikom apeluje na žitelje svih beogradskih opština da dobro razmisle kome će dati svoj glas na predstojećim izborima za grad Beograd, kako bi svaka opština zaista bila servis u službi građana.


 

Danijela Perišić,

Dveri Mladenovac