Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Beograd: Nered i prljavština – slika gradske vlasti

Uređenje prostora ispred pijaca i svih drugih mesta na kojima se bez dozvole prodaje roba, biće jedan od prioriteta Srpskog pokreta Dveri u novoj gradskoj vlasti.


U poslednje vreme sve češće se susrećemo sa jednom vrstom komunalnog nereda pored beogradskih pijaca. Reč je o svojevrsnim „buvljim“ pijacama tamo gde im nije mesto, o prodaji šarolikih predmeta bez dozvole i o, što je najbitnije, ruženju i prljanju grada.
Karakterističan primer je „buvljak“ u srcu Zvezdare, ispred Cvetkove pijace. Godinama unazad, sa povremenim prekidima, viđamo istu sliku: veliki broj siromašnih ljudi iznosi svoje stare stvari i nudi ih vrlo jevtino. Stvari se nalaze na pešačkim prolazima i zelenim površinama, čime ometaju prolaz i stvaraju vrlo ružnu sliku.
Odbornička grupa Dveri je u Skupštini opštine Zvezdara tražila da se ovaj problem reši, da zelena površina ispred pijace bude primeran prostor za šetnju. Međutim, odgovora nije bilo. Komunalna policija mirno prolazi pored divlje pijace, a i drugi organe ne žele da reaguju. Odgovori su uvek isti: neko drugi je nadležan.


Nije ovo usamljen primer. Građani Novog Beograda godinama posmatraju prodaju robe na krajnje neprimeren i nehigijenski način.
S jedne strane ne želimo da gledamo nered već da šetamo uređenim gradom, a sa druge strane saosećamo sa siromašnim prodavcima koje je muka naterala na ovakvu vrstu preživljavanja. Rešenje za ove ljude je da dobiju adekvatan prostor, sa minimalnim cenama zakupa jer i njihova roba jevtina, i da im se tako pruži šansa da zarade neki dinar.


Uređenje prostora ispred pijaca i svih drugih mesta na kojima se bez dozvole prodaje roba, biće jedan od prioriteta Srpskog pokreta Dveri u novoj gradskoj vlasti.


 


Info služba Gradske organizacije Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: