Српски Покрет Двери - Лого
Search

Представници градске организације Двери Београд, заједно са пријатељима из Удружења „Битка за Кошутњак“, јутрос су присуствовали  јавној седници у вези са Нацртом измена и допуна Плана детаљне регулације просторне целине Косанчићев венац, за део блока између улица: Карађорђева, Велике степенице и Косанчићев венац, Градска општина Стари град.

        Данас су Двери, заједно са «Битком за Кошутњак», по други пут упозориле председника и све чланове Комисије за планове да је одржавање ове јавне седнице незаконито јер није завршен јавни увид за наведени ПДР за Косанчићев венац и да „иста“ крши и не поштује Закон о планирању и изградњи који дефинише поступак доношења планова. Подсећамо, крајем прошле године покушај одржавања незаконите и нелигитмне седнице је спречен заслугом представника Двери, који су и тада и данас, били најмасовнији.

Такође, у петак су Двери предале Министарству државне управе и локалне самоуправе Предлог за покретање поступка инспекцијског надзора против Комисије за планове а у поступку доношења ПДР за просторну целину Косанчићев венац.

На овој незаконитој седници, као и до сада, све примедбе су неосновано одбијене без улажења у суштину и било јe очигледно да се град Београд, са свим својим пратећим службама, ставио на страну инвеститора који има искључиво приватни интерес. Међутим, догодио се правни преседан, јер после вишегодишње заједничке борбе са саборцима из „Битке за Кошутњак“ као и одлучности свих нас, успели смо да за све Београђане обезбедимо директан пренос целог тока јавне расправе

 

Сада имамо јасно и прецизно документован начин на који тренутна власт крши све процедуре и законе ове земље, што укључује кривичну одговорност свих учесника.

 

Градска организација Двери Београд борбу за Београд наставља. Главном градском архитекти града Београда, Марку Стојчићу, поручујемо да уништавање нашег града јесте политичка ствар, али је она грађанска ствар, а самим тим право и обавеза свих Београђана је да се томе супротставе. Такође, поручујемо му да ће након пада ове криминалне власти, сви одговорни за страдање Београда за своје поступке одговарати пред законом. Позивамо све Београђане да нам се у овој борби придруже, јер је ово наш град у коме ми бирамо, ми одлучујемо, ми контролишемо и ми живимо!

 

Градска организација Двери Београд

Извор фотографије: bgd365.rs

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: