Градска организација Српског покрета Двери у Београду, синоћ је одржала скуп у Кнез Михаиловој улици, испред “Руског цара”, где су чланови и функционери нашег Покрета из Београда, изнова представили наш програм грађанима, чије се средиште и сам темељ свега што радимо, огледа у породичној политици.

Без обзира на који се начин борили против неправде, безакоња, без обзира којим методом политичке борбе се служили, не би ли коначно победили диктатуру и овај режим, као смисао постојања наше политичке организације, увек ће остати породица и породична политика.

            Сам наш програм, везан за породичну политику, може се свести на неколико конкретних мера које би Српски покрет Двери, након преузимања власти, спровео преко министарства за породицу, које би морало бити образовано. Но, без обзира и на то, што никада до сада нисмо вршили власт, као опозиција која се залаже за ове вредности и која се непрестано бори да породица дође на прво место, уколико говоримо о свим релевантним друштвеним темама и питањима, ми смо већ успели, као опозиција, на једној београдској општини, градској општини Звездара, да издејствујемо оснивање Канцеларије за породицу, као део стратегије развоја градске општине Звездара од 2016-е до 2020-е године. На тај начин смо показали да се и опозиционом борбом и притиском на власт, може нешто урадити. Но, то више није довољно. Овај режим је толико далеко отишао у својој похлепи, безакоњу и бахатости, да више ни скупштинска борба, ни изборна, нису могуће у оваквим условима, те смо принуђени да правду тражимо на улици и изборимо се за фер и поштене изборне услове. Грађани нашег главног града, у Дверима и осталим нашим партнерима из Савеза за Србију, управо виде оне политичке субјекте, који могу да поставе један, за промену, нормалан државни и друштвени систем. Наша породична политика ће тада моћи да нађе своје упориште и ослонац у законима и другим актима наше земље, а наравно и конкретним мерама, не би ли очували наше друштво од нестајања.

ГрО Двери Београд

[ngg src=“galleries“ ids=“21″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]