Диктатура на делу, полиција на улазним вратима Градске управе Београда!

      Представници Српског покрета Двери данас нису могли да учествују у раду Јавне седнице у вези Нацрта плана детаљне регулације за Макишко поље. Иако смо уредно прозвани и иако смо предали на десетине приговора, није омогућено да учествујемо јер је Градски урбаниста Марко Стојчић поставио полицију, Комуналну милицију и приватно обезбеђење на улазним вратима. Списак грађана који је предао Примедбе био је подужи али на улазним вратима је било обезбеђење и полиција која није дозвољавала улазак свима већ искључиво један по један и то само прозваним грађанима. Чији је то списак и како је седница Јавна ако не могу да учествују и присуствују сви заинтересовани грађани?

На стотине грађана је данас дискриминисано и одузето им је законско право да образлажу своје примедбе на План. Колико је ово отишло у грозну диктатуру СНС-а, показује и чињеница да је градски урбаниста Марко Стојчић, који је и председник Комисије за планове Скупштине града Београд, заказао данас ТРИ јавне седнице, све три у исто време и у истој сали на двадесетом спрату Градске управе Београда, а он као председник Комисије морао би да буде присутан на све три јавне седнице. Колико је ово изашло из законских оквира показује и чињеница да само представници предлагача планова, представници пројектаната, све градске службе и предузећа као и друге јавне институције града Београда, које би по закону требало да буду присутне и дају одговоре, је број који превазилази дозвољени број присутних грађана према одлукама које су донели епидемиолози. У оваквим условима Секретаријат за урбанизам, Комисија за планове и град Београд не би смели да заказују и одржавају ни Јавне седнице ни Јавне увиде!

Градска организација Двери Београда је пре две недеље поднела Захтев да се укине Јавни увид и Јавна седница за Макишко поље и због епидемиолошке ситуације и због непоштовања законске процедуре, али су се градске власти оглушиле о Захтев и наставиле да раде као да су сви услови испуњени.

Данас су грађани, озбиљне и одговорне политичке опције у граду Београду, међу којима је и Српски покрет Двери, ГГ “Битка за Кошутњак“ и друга удружења, показали јединство и имали један једини задатак: да сачувамо водозахват и извориште воде Макиш и не дозволимо градњу на овом терену. Пијаћа вода је нешто што је неопходно свима и угрожавањем изворишта воде Макиш директно се угрожавају сви грађани Београда и укида се њихово право на воду која је јавно добро.

[ngg src=“galleries“ ids=“331″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

СНС је још једном показала да је заступник интереса приватних бахатих квази инвеститора, јер је и по цену угрожавања живота сопствених грађана, решила да настави са незаконитим радом.

Данас смо јавности указали да је Нацрт Плана детаљне регулације за Макишко поље само пуста жеља неких спонзора СНС, да ниједна озбиљна држава не би угрозила извориште воде за пиће и угрозила снабдевање грађана водом за пиће, што ће се десити уколико се настави ова незаконита процедура.

Српски покрет Двери поручује да ће сви усвојени пројекти, сви спроведени јавни увиди и све јавне седнице одржане у периоду катастрофалне епидемиолошке ситуације, спроведене на начин “голе“ диктатуре, као данашњи случај у вези ПДР за Макишко поље, бити истог часа поништени и укинути даном свргавања ове катастрофалне градске (СНС) власти, а сви учесници ових незаконитих поступака законски одговорни и кажњени.

 

Конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

Информативна служба ГрО Двери Београд