Dveri Beograd: Sumnjivi tenderi u Domu zdravlja u Lazarevcu

Sumnjivo poslovanje rukovodstva Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ u Lazarevcu na čelu sa aktuelnim direktorom Jovanom Milojevićem, bivšim kadrom G17+, danas naravno SNS, najbolje se može uvideti praćenjem tendera i javnih nabavki u ovoj ustanovi.


Dokumentacija koju smo izdvojili za ovu temu zapravo su odluke o dodeli ugovora ali i jedno obaveštenje o obustavi postupka javne nabavke – onda kada se javljaju četiri ponuđača! Razlog je „neprihvatljiva ponuda“!
Prihvatljiva ponuda za rukovodstvo Doma zdravlja izgleda je isključivo ona u kojoj niko ne poremeti planirani ishod tendera i javnih nabavki. Kada se zet javi sam – posao je dodeljen, a tako je i bilo na ponovljenom tenderu za isti posao 20 dana kasnije kao i više puta pre i posle ovog konkretnog slučaja, a što se iz dokumentacije da i potvrditi.


Povodom navedenih sumnji Dveri će podneti prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije od koje očekujemo da ispita ceo slučaj, a oformićemo i lokalni antikorupcijski tim Dveri za praćenje poslovanja svih ustanova, javnih preduzeća i Uprave GO Lazarevac.Opštinska organizacija Dveri Lazarevac