Српски Покрет Двери - Лого
Search

Док огромна већина здравствених радника, возача, помоћног особља и других њихових најближих сарадника и даље улаже натчовечанске напоре у борби са корона вирусом, мала али „изабрана“ група запослених која живи у паралелном партијско-паразитском универзуму већ годинама у назад народне паре издвојене за здравље лагано, али непрекидно претаче у приватне џепове.

       Све ово не би било могуће да систем није тако успостављен да владајућа елита има на располагању бројне механизме за пожељну дислокацију буџетских средстава. Међутим, кад се ово ради унутар здравственог система где су издвајања и зараде међу најмањима у Европи, то је врхунац безобразлука. Тако се рецимо одани политички аналитичар, иначе историчар,  запошљава у суботичкој болници као ИТ техничар.  Најоданији посланици који немају никакво медицинско образовање предају у Вишој медицинској школи у Ћуприји, одакле су претходно избачени компетентни  предавачи. Тешко је набројати све примере.

Али ако су тачни подаци  до којих је Српски покрет Двери дошао да се овакве и сличне махинације масовно дешавају и у Градском заводу за хитну медицинску помоћ у Београду, онда је то озбиљан разлог за забринутост јер су у том случају сви грађани Београда потенцијално изложени опасности да не добију правовремену помоћ у ургентним стањима где је сваки минут драгоцен. Листа махинација је дуга и готово невероватна по својој очигледности и количини дрскости.  Бројни возачи, међу којима има власника старачких домова, сувласника коцкарница, власника више камиона и ауто сервиса, фантомски су запослени уз све принадлежности, а годинама не долазе на посао при чему уредно плаћају руководиоце који им то омогућавају и колеге који одрађују њихове смене. Слична је ситуација са појединим  лекарима и техничарима, а има и оних који самовољно напуштају ноћне смене. Малверзације постоје и у техничкој, финансијској и служби обезбеђења.

Позивамо надлежне у граду Београду да почну да раде свој посао и провере све ове тврдње. Није компликовано. Постоје распореди рада, стални видео надзор, платне листе и много тога другог. Све је тако очигледно.  Не тврдимо да иза овога стоји СНС и градска власт, али ако је све ово тачно и ако се ништа не предузима сумње расту. Ово треба рашчистити како због мотивације највећег броја запослених који самопрегорно обављају свој посао, тако и због грађана Београда који заслужују правовремену и квалитетну помоћ у ургентним стањима. Град Београд је оснивач Градског завода за хитну медицинску помоћ, односно Завода за ургентну медицину, а живот Београђана нема цену.

 

 

ГрО Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: