Градска организација Српског покрета Двери Београд, захтева од надлежних органа смену директора ЈКП “Градска чистоћа“ и свих руководилаца због пожара у погону, као и да хитно и недвосмислено утврде све околности ноћашњег пожара у погону „Градске чистоће“ у Вишњићевој улици.

        Како је могуће да поред толико уложеног новца у системе обезбеђења дође до овако великог пожара у коме је један ватрогасац повређен и у коме је изгорело пет возила овог комуналног предузећа. Од тога три возила купљена пре осам до десет месеци! И ово није први пожар у ЈКП “Градска чистоћа“.

Поред узрока ове несреће, мора се недвосмислено утврдити и одговорност свих руководилаца овог предузећа и градских челника, јер овакав обим несреће није изолован инцидент, већ показатељ јавашлука, нестручности и патрократије која се као канцер раширила по целој градској управи и у први план на најодговорније функције изнедрила најнеспособније и најнестручније кадрове владајућих странака.

Да имају и трунку морала сви руководиоци и директори у ланцу одговорности у „Градској чистоћи“, надлежном Градском секретаријату и Градској управи би морали поднети неопозиве оставке и напустити позиције.

Иначе ЈКП “Градска чистоћа“ је најодговорнија за неочишћен и неопран град у последњих неколико година и да се због њиховог незнања, нестручности и корупције од градске власти до свих јавних предузећа па и ЈКП“Градска чистоћа“ град Београд налази у врху најзагађенијих и најпрљавијих градоова.

Нажалост, одговорни се крију иза чланства у Српској напредној странци, СПС-у или у Шапићевој квази патриотској опцији.

Сви они знају да након пада СНС-а СПС-а, СПАС-а и ПРОМЕНОМ СИСТЕМА, остаће њихова имена и презимена за које ће се везивати многе криминалне и друге незаконите радње за које ће они лично одговарати и материјално и кривично у свему према закону.

 

ГРО ДВери Београд

*Извор фотографије: Принтскрин/Градска чистоћа