Поштовани грађани општине Блаце,

Обраћамо вам се још једном да вам изложимо тренутну политичку ситуацију у блачкој општини. Пре свега, желимо да обавестимо чланове и симпатизере Српског покрета Двери да су у претходном периоду изграђени одлични односи са највишим руководством странке чиме се не може похвалити наша власт, а слично је и са већином опозиционих странака. Након промене садашњем режима са којим јасно искључујемо сваки вид сарадње, Српски покрет Двери ће несумњиво бити део владајуће структуре не само на републичком нивоу, већ и на локалном. Акције и саопштења која смо имали у претходном периоду показују да је Српски покрет Двери истинска опозиција која се бори за интересе својих грађана, а и сами потези општинског руководства показују да смо их покренули са мртве тачке.

Поменућемо само почетак изградње фабрике у Барбатовцу, почетак чишћења бране у Придворици, најаву за решавањем питања отпадних вода и чишћење Блаташнице. Надамо се да ово неће остати само пуста обећања, већ да ће сви ови пројекти бити од користи грађанима блачке општине, а не само политички маркетинг пред изборе.

Напомињемо још једном да нећемо дозволити да институције у општини буду сервис Српске напредне странке, као и њихове „ћерке фирме” Социјалистичке партије Србије, без обзира какви су њихови односи на нивоу општине, чиме се ми не желимо бавити.

Постављамо питање општинском руководству о ненаменском трошењу средстава за услуге адвокатима које заступају институције у општини и да нам кажу колико новца су потрошили у ту сврху и колико новца желе и даље да троше у те сврхе? Већ неколико пута смо апеловали општинском руководству да размисли о помоћи пољопривредним произвођачима уместо организовања Шљивијаде, а након одржане Шљивијаде да кажу колико је новца потрошено, а колико зарађено и како мисле да помогну оштећеним пољопривредним произвођачима? Да ли постоји пројекат о уређењу парка и изградњи фонтане и колико то кошта наше грађане? Када ће бити завршено чишћење бране Продворици и када ћемо имати исправну воду за пиће? Када ће се решити проблем отпадних вода и канализације у општини? Шта се дешава са блачком депонијом? Као што и сами видите, питања је много, а одговара јако мало. Захваљујемо свим симпатизерима и грађанима који нам предочавају своје проблеме, а ми ћемо и даље као одговорна опозициона странка учинити да за њихове проблеме чују они који треба да чују.

Како радили тако нам и Бог помогао!