Прошло је двадесетак дана од катастрофалног невремена које је задесило општину Блаце, а општинско руководство још увек није сматрало за сходно да се званичним обавештењем обрати житељима блачке општине. Сећамо се колико су били ревносни у оним пролећним скандалима да сперу кривицу са себе и упере прст у другога. Можда схватају да нису учинили све што је било у њиховој моћи, али то је већ питање за њих.

       Желимо да вам укажемо само на неке примере како се троши општински новац и како је могао бити другачије искоришћен, што би бар мало ублажило последице оног катастрофалног невремена. Општинско руководство је потрошило стотине хиљаде динара на услуге плаћања адвоката једној установи блачке општине, као да општина нема свог правобраниоца, што може да значи да и даље могу тако расипати општински новац. После кићења оних жардињера у центру града, у последњих месец дана сређује се парк и прави се нова фонтана као да је то главни проблем у блачкој општини. Лепо је уређивати, али од тога се не живи.

За све што смо навели, питање је за општинско руководство колико је противградних ракета могло бити купљено тим новцем? Сређује се брана у Попови, а зар није приоритет брана у Придворици и обезбеђење исправне воде грађанима ове општине. Истини за вољу, слика се и сређивање Придворице, али желимо да видимо конкретне резултате. Са великим ишчекивањем чекамо разрешење проблема депоније и отпадних вода, али за сада су све то пусте жеље, како нам се чини. У јавним установама видимо да до посла долазе они који су страначки подобни, као и да се одобравају нови износи за пп послове чији је смисао давно јасан. Лакше је некога држати на узици него помоћи људима да покрену сопствену производњу и помоћи им да се осамостале.

За крај, да се дотакнемо и питања Шљивијаде. Час је нема, час је има, па нека општинари коначно одлуче, јер она није фатаморгана. Наравно, пре тога нека кажу грађанима како ће им помоћи да надокнаде штету проузроковано оним страшним невременом и градом.