Уобичајена градња мимо грађевинске дозволе, кршење прописа и правила струке претварају Чачак у једну од престоница „дивље“ градње у Србији. Улице и подруми многих објеката који пливају у фекалијама само су последица дивље градње и јурњаве за екстра-профитом по сваку цену. Милун Тодоровић са својим фантомским спратом и рушењем „Сутјеске“ је инспиратор и покровитељ нових „дивљих“ спратова и других „дивљих“ грађевинских радова у Чачку.

        Да ли у Чачку постоји урбанистичка мафија или не, тужилштво ће једнога дана морати да утврди, али, то свакако не може оспорити чињеницу да постоје одређени појединци у структурама власти који омогућавају подобним инвеститорима, архитектама и извођачима радова „дивљу“ иградњу у Чачку. Грађевинска инспекција је прва која треба да одговори на многа истражна питања тим поводом, али ни појединци из те управе не би смели толико да се „осиле“ да немају подршку, или барем прећутну сагласност, градоначелника или других органа власти.

Да ли ћемо ускоро гледати ужасне грађевинско-урбанистичке слике из Београда зависи од тога да ли ће се овакав тренд у граду наставити. Али, сасвим сигурно да је Чачак на добром путу да се та слика пресели и на наше улице, јер већ сада стрепимо после сваке веће кише. Дозвољавање изградње „дивљих“ квадрата и чак читавих спратова, уливање кишне канализације у фекалну, као и необезбеђивање довољно паркинг места и зелених површина и кршење бројних других прописа су, у најмању руку, злочин према Чачку. Због тога ће неко, једнога дана, морати да одговара!

 

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак