Dveri Čačak: Danas u Požegi, sutra u Čačku

Svedoci smo da nakon godinu dana protesta građana u Požegi, nebrojenih šetnji i uvreda iznetih prema tim ljudima od strane lokalnih čelnika SNS-a, nebrojeno dokumentovanih kriminalnih radnji preduzetih od strane rukovodstva opštine Požega i država je rešila da preduzme mere kako bi se ti problemi istražili i vinovnici istih priveli pravdi.

Problem je zašto se čekalo toliko dugo? Zašto je narod mora da trpi uvrede, ponižavanja, otpuštanja ljudi sa posla, da čeka preko godinu dana, da bi se neko „smilovao“ i počeo da radi svoj posao i istražio istinitost svih navoda!


Pitamo se, koliko mi u Čačku treba da čekamo da se neko smiluje od državnih organa i počne da istražuje navode koje se iznose u javnost i koje svi u gradu znaju.


Da li treba ponovo da ih pobrojimo?

·         „Tetkin zid“ Marka Parezanovića,

·         Nelegalni sprat objekata na mestu bivšeg bioskopa „Sutjeska“ gradonačelnika Miluna Todorovića i njegovog partnera u poslu Milenka Kostića,

·         Dešavanja u vezi FK „Borac“ iz Čačka i dugova koji su ostali iz prethodnih 10 godina, izgradnja gradskog stadiona u Čačku (sličan projekat, uz manje novca je već završen i u G. Milanovcu i u Užicu),

·         Zagađivanje reke Morave (skoro 2 godine ide inicijativa za rešavanjem ovog problema)

·         Nezakonita postavljenja po javnim preduzećima i ustanovama (npr. problem Prehrambene škole i problem ustanove Zračak)

·         Nezakonito izbacivanje odbornika opozicije iz skupštinskih radnih tela


Samo rešavanje ovih stvari, sigurni smo, će mnoge čelnike SNS-a i gradske vlasti ostaviti iza „one“ strane zakona.


Pitanje je samo da li treba da čekamo još godinu dana i da li narod i građani treba da izlaze na ulice da bi institucije ove države radile svoj posao?!


U svakom slučaju očekujemo da kako se desilo juče u Požezi, uskoro bude i u Čačku!

 


GrO Dveri Čačak