Српски Покрет Двери - Лого
Search

Чачак, 22. март 2021. године – Г17-политика је преживела захваљујући СНС-у, који је спасао Динкића и поставио га на нове функције. Образац уништавања српске привреде и банкарства, са почетка 2000-тих, настављен је и током власти СНС-а. Нажалост, и у Чачку имамо репрезентативан пример такве политике – некадашњи гигант, Фабрика резног алата (ФРА), који је могао бити спашен, одлази у стечај, а градоначелник Чачка је имао проактивну улогу у том процесу.

       Сигурни смо да би ова фабрика, уз одређене, невелике, интервенције у технологију, можда и реструктуирање, могла себи да обезбеди, не само преживљавање, већ и стабилно пословање и напредак. Само домаће тржиште би било довољно за тако нешто, а уз тржиште региона би се осигурао и озбиљан напредак фирме.

Међутим, пошто имамо компрадорску власт оличену у лику колонијалног намесника Александра Вучића и овај чачански гигант се морао жртвовати због финансијских интереса странака на власти као и куповине подршке од страних сила. Уместо да пронађу како најефикасније поставити ово предузеће на здраве ноге, они су ФРА схватили само као терет и размишљали само како да га што пре ликвидирају. Наравно, уз неозбиљан изговор да то тако мора.

Да ствар буде још гора, онај који први треба да се заузме за спас овог предузећа – градоначелник Чачка Милун Магистар Тодоровић – је од почетка лагао раднике да ће се пронаћи решење и да ће све бити у реду, да не треба да протестују. Очигледно да је градоначелник обмањивањем радника само куповао време за оно што је знао да се спрема – гашење ФРА! Да ли се и за компанију „Слобода“ спрема овако нешто?

Када се Двери буду питале, сви овакви и слични случајеви ће се испитати, одговорни бити кривично гоњени, а оваква предузећа, уз помоћ државе, оздравити и наставити да успешно послују.

Порука свим радницима некада успешних фирми – када год чујете да вам кажу да то тако мора, да је то једино решење, знајте да вас лажу.

 

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: