Dveri Čačak: Funkcioneri SNS uništili FK Borac

Najnoviji primer sunovrat fudbalskog kluba „Boracˮ slika je i prilika naprednjačke vlasti u Čačku. Sve ono na šta smo godinama upozoravali, a što vlasti grada Čačka nisu htele da priznaju, očigledno je dobilo svoj završni čin – propast našeg voljenog kluba. Kako drugačije nazvati ovo što se dešava?

Obećanja onih koji vode grad da će uraditi sve da spasu „Boracˮ bila su kao i sve drugo kada je u pitanju SNS – prazna priča. Gde su sada Milun Todorović, Aleksandar Maksimović, Marko Parezanović, Radenko Luković, Milan Bojović i drugi funkcioneri SNS i članovi Uprave FK Borac?


Kada smo tražili da se formira skupštinski anketni odbor, da se utvrdi istina o finansijskom stanju kluba – nisu dali. Tvrdili su da je sve u redu. Iz godine u godinu desetine miliona dinara novca građana Čačka išlo je Borcu, ali umesto da se finansije stabilizuju, dugovi su rasli, pa se logično nameće pitanje gde su to nestali naši milioni? Duguje se za sve: igračima, trenerima, zaposlenima, za porez, vodu, stanarinu i ko zna šta još. Sve ukupno, kako se po kuloarima priča, milion i po evra. Plana nema, trener i direktor kluba podneli ostavku, uprava sastavljena od brojnih naprednjaka nije došla ni na početak priprema. Šta je ostalo? Ostala su samo neispunjena obećanja. I šta sada?


Izgleda da se Borcu sprema sledeći scenario, verovatno u režiji istih onih koji su i FRA doveli do ivice ambisa: ukoliko dođe do toga da Borac ispadne u treću ligu, što se ne pamti, ideja bi bila sledeća – Borac odlazi u stečaj, u kome poverioci ostaju bez svojih potraživanja, a dugovi se brišu. Nakon toga sledi fuzionisanje sa nekim manjim klubom, pri čemu će u imenu novonastalog kluba biti neko ime koje će ostati da podseća na Borac. Bruka i sramota!


Bitno je da gradonačelnik i drugi funkcioneri SNS grade privatne zgrade, poklanjaju strancima gradsko zemljiše, zapošljavaju članove porodice i ljubavnice, a za građane i njihove probleme koga je uopšte briga? Koga briga za Borac? Koga briga za Čačak? Važno je da se oni lično bogate i da se nalaze na funkcijama na kojima nikada ne bi smeli da se nađu sa svojim kupljenim diplomama.


 

Dveri Gradske organizacije Čačak