Српски Покрет Двери - Лого
Search

Послови чачанских фирми предати Шиптару Сабедину Етемију

       Поправку путева у Чачку, које су одувек обављале фирме из Чачка, чачанска власт је сада тај посао предала контроверзном „бизнисмену“, Шиптару из Прешева, Сабедину Етемију. Због тога ће око пола милиона евра отићи из Чачка. Постоји основана сумња да су у посао уплетени контроверзни „бизнисмени“ Звонко Веселиновић и Милан Радојичић, а да добитник посла није испуњавао конкурсне услове.

Либерализовањем конкурсне документације, односно својевременим избацивањем обавезе коришћења асфалтне базе у Чачку, или околини, створени су услови да посао поравке путева у Чачку преузму контроверзне особе из других градова блиске властима. Ове године то је фирма из Прешева „Саба Белча“ у власништву контроверзног „бизнисмена“ Сабедина Етемије.

Пошто поменути Шиптар нема одакле да се снабдева асфалтом у Чачку и околини, претпоставља се да му је једино решење асфалтна база у Краљеву, а која је у власништву још контроверзнијих „бизнисмена“ Звонка Веселиновића и Милана Радојичића. Да ли на мала врата покушавају да се уведу ове озлоглашене личности и успоставе монопол над чачанским пословима поправке и изградње путева и тако чачанска предузећа и њихове породице остану без значајних прихода?

Како је конзорцијум ТГН доо Београд и „Саба Белча“ из Прешева могао да добије посао ако постоји основана сумња да не испуњавају конкурсне услове – први нема тражених пет година стажа (постоји само годину дана) док је власник другог хапшен у акцији Службе за борбу против организованог криминала (СПБОК)? Изражавамо основану сумњу да је у органима чачанске власти дошло до озбиљне злоупотребе положаја.

Да ли је Милун Тодоровић лично учествовао у либерализовању конкурсних услова да би посао могли да добију поменути Шиптар и друге контроверзне особе блиске врху СНС-а?

Да ли Милун Тодоровић има намеру да прекине досадашњу праксу давања локалних послова контроверзним особама из других градова блиски Александру Вучићу?

Колико милиона евра треба да оде из Чачка да би чачанска власт дозвала памети и почела да ради у интересу чачанске привреде и наших породица, а не у интересу својих странака и контроверзних бизнисмена?

 

 

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: