Dveri Čačak obeležile 20 godina postojanja Dveri

„Umorni smo od takve vrste politike, došlo je vreme za politiku sabornosti, jedinstva, solidarnosti, razumevanja, normalnije komunikacije“, rekao je Obradović na obeležavanju 20 godina Dveri u Čačku, dodajući da će i sam dati doprinos tome.


On smatra da je u pojedinim trenucima prenaglio, upotrebio težu reč.
„Možda sam mogao da smanjim retoriku. Mislim da je došlo vreme da svi damo doprinos normalizaciji našeg političkog života, pa evo ja i mi iz Dveri prvi ako treba“, naglasio je Obradović.

Obradović je istakao i da je potreban dijalog između vlasti i opozicije o normalizaciji stanja u zemlji, pre svega o zahtevima protesta od kojih nema odstupanja, jer po njemu „mi nemamo ljudi za gubljenje, svađe, sukobe, za razbijene i krvave glave, Srbiji to više nije potrebno“, izjavio je sinoć lider Dveri Boško Obradović.

Govoreći o dve decenije postojanja, on je rekao da su Dveri moderna srpska politička organizacija koja bi trebalo dalje da se razvija i koja vodi da jednom pokušaju da se politika ovde zasnuje sa pravim vrednostima.
„Nadam se da ćemo sa ostalim kolegama iz opozicije izboriti slobodu medija, fer i poštene izbore i da ćemo pokrenuti određene političke promene nakon ovih šest meseci protesta Jedan od pet miliona“, naglasio je Obradović.


Obradović očekuje dobre rezultate na predstojećim izborima, koji će biti održani na proleće naredne godine, pogotovu u Čačku.


„Duboko sam uveren da to može biti jedan od prvih gradova u kojima će opozicija pobediti i da će iz ovog kraja krenuti novi talas demokratskih političkih promena“, izjavio je Obradović.
Predsednik Gradske organizacije Dveri u Čačku, Dragan Ćendić, zahvalio se svima koji su pomogli u protekle dve decenije.


„Zahvaljujem se i drugim političkim opcijama i grupama građana, koji su uvek bili uz dobre ideje Dveri, mada se politički nismo podudarali, ali u pravim idejama smo imali zajedničke ciljeve“, rekao je Ćendić.


Na svečanosti u Klubu čačanskog Doma kulture, upriličena je i izložba koja prati 20 godina Dveri.

 


Izvor: MNA / EpicentarPres

Foto: Epicentar pres, MNA