Потпуни јавашлук у „Слободи“ под покровитељством СНС-а већ дужи низ година угрожава животе запослених и град Чачак.

       Непоштовање безбедносних процедура, конзумирање алкохола током радног времена, негативна селекција страначки подобних кадрова не представљају проблем за надлежне све док се обезбеђују сигурни гласови за странке на власти. Због таквог јавашлука у фабрици високог ризика било је само питање тренутка када ће се десити оваква несрећа. Хвала Богу па је прошла без жртава!

Периодичне хаварије су постале уобичајене за компанију „Слобода“. Међутим, оно што је невероватно јесте чињеница да не постоји одговорност у тим догађајима, јер, нико ни никада није одговарао, нити је неко из руководства компаније смењен. Колико још несрећа треба да се деси да би се коначно увео ред у ову високоризичну фабрику? Колико ће још Чачак испаштати због непотизма, страначког запошљавања и јавашлука у овој компанији?

Тражимо од надлежних органа:

  1. Хитну смену комплетног руководства компаније „Слобода“ и свих руководиоца који су учествовали у страначком запошљавању, као и све оне који су задужени за (не)спровођење безбедносних процедура.
  2. Постављање одговорног руководства, пре свега официра српске војске, на све одговорне функције у компанији.
  3. Од Завода за јавно здравље тражимо проверу квалитета вода.
  4. Која је улога Интернационалне полицијске организације (ИПА) који су, према тврдњама бројних грађана, у свом возилу обилазили реон компаније „Слобода“ након несреће?

 

 

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак