Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Čačak: Vlast pozvala policiju na sednicu Skupštine grada Čačka

Prvi dan 23. zasedanja Skupštine grada Čačka prekinut je sinoć u kasne sate ispred ponoći pokušajem izazivanja nasilja od strane predsednika skupštine, Igora Trifunovića, i šefa odborničke grupe SNS, Aleksandra Maksimovića.

Tokom čitavog dana odbornici opozicije su bili izloženi neprestanim verbalnim napadima i provokacijama kolega iz vladajuće koalicije. Nakon više od 12 sati iscrpljujućih diskusija u kojima je opozicija imala oštar ali i konstruktivan stav, videvši da ne postoji način da sve sprovedu onako kako žele, predsednik Skupštine uz pomoć naprednjačkog šefa odlučuje da sednicu nastavi do duboko u noć. Namera je bila da bez prisustva javnosti pređu raspravu o „Zračku“ i time sakriju sve nezakonite radnje u vezi sa ovom ustanovom. U trenutku kada su svi prisutni odbornici opozicije podigli ruke da prijave povredu poslovnika, Igor Trifunović je još jednom iskoristio oprobani metod spuštanja glave i zanemarivanja svih prijava. Pri tom je bez opravdanja izrekao i niz mera opomena odbornicima koji su nastavili da traže reč po poslovniku.


Ulaskom u salu predsednika odborničke grupe Dveri, Aleksandra Tanaskovića, Igor Trifunović kreće sa očiglednim provokacijama i vređanjima, u čemu mu se pridružuje i Aleksandar Maksimović. Scenario i režija sa prošlogodišnje sednice se ponavlja, Šojić ponovo igra svoju ulogu, svi glumci su na svom mestu, Slavica Dragutinović opet spremna da pozove hitnu pomoć. 


Ali, ovoga puta su otišli i korak dalje. Režiseri su pozvali i policiju koja u uniformi dolazi na njihov poziv.


Ovo je prvi put u poslednjih 30 godina da se policija otvoreno meša u politički život i upada u skupštinsku salu. Svesni da je kraj vladavine blizu, predstavnici čačanske vlasti više ne biraju sredstva borbe. Šta je sledeće? 


„Da li je normalno da posle 12 sati rada, u 22:30, kada u Skupštini grada sedi 5 odbornika vlasti i 15 odbornika opozicije predsedavajući nastavlja sa sednicom? Kakav je to kvalitet rada? Očito je namera vlasti bila da provuče određene tačke dnevnog reda i da o njima naši sugrađani ništa ne saznaju, pre svega mislim na Zračak i TOČ. Incidenta nije bilo. Ja sam se pojavio oko 22:30 na poziv koleginica jer su pojedine odbornice završile u Hitnoj pomoći na pregledu zbog iscrpljenosti i psihičkog maltretiranja od strane Igora Trifunovića i Aleksandra Maksimovića. To je uigran tandem: Maksimović vređa članove uže i šire familije, a Trifunović to ne vidi. To se zove mobing. To su dva nasilnika koji siluju sve nas. Došlo je do verbalnog duela gde su pale neprimerene reči i sa njihove i sa moje strane, a razmisliću o pravnim mogućnostima da se zaštitimo od uvreda i mobinga. Maksimović je javno priznao da je do sada promenio tri stranke i da će, ako mu se ova ne svidi, promeniti i nju, što jasno govori o kakvom se čoveku radi i da mu nije strano da slaže i podmetne“ – rekao je Tanasković.


GrO Dveri Čačak


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: